Betontagsten

Betontagsten har været på markedet i rigtig mange år. Man startede produktionen af betontagsten tilbage omkring 1850'erne, da manglen på lertegl var stor. Betontagsten kendes også under navnet cementtagsten, og det er da heller ikke løgn. For når sand, cement og vand blandes, er resultatet beton.

Betontagsten findes i mange forskellige farver, lige fra sort til teglrød og fra mat til blank.

Fordelene ved Betontagsten er prisen, da de er billigere end lertegl. Desuden er de mere ensartede i overfladen end tilfældet er ved lertegl. Ulempen er helt klart vægten. Langt fra alle tagkonstruktioner er bygget til at bære de tunge betontegl. Det gælder specielt huse fra 60'erne og 70'erne hvor mange huse blev lavet med Eternit tag.

Betontagsten
© arnovdulmen – Fotolia.com

Der findes flere former for Cementtagsten. Afhængig af din smag er der både den almindelige tegltagsten's form, både som enkeltbue og dobbelt bue. Desuden er der falsteglstenen. Betontag benyttes meget i moderne boligbyggeri. Men da betontagsten er blandt de tunge tage, kræver det en tagkonstruktion der kan bære.

Info om affiliate links

Betontagsten produceres bl.a. af:
Tyske Monier og Svenske Benders.


Spar penge – modtag 3 tilbud på
tagrenovering vælg det billigste!

Det er meget let, du udfylder en formular, den sendes til en række forskellige håndværkere.
Håndværkerne ved at kun det bedste tilbud vælges, så derfor spidser de blyanten.
Gå til formularen, det er helt gratis:
Tilbud på Tagrenovering

Hvorfor vente længere? Få dine Betontagsten leveret til døren.Hvis du har Gør-Det-Selv evner kan du bestille dine Betontagsten online og få dem leveret til døren.
Bestil Betontagsten her

Som alternativ til Cementtagsten, findes selvfølgelig de “rigtige” originale ler-tegl. Det oprindelige ler-tegl har været produceret i flere tusind år. Hvis tagkonstruktionen ikke kan bære de tunge tage, kan man evt. kigge på et ståltag. Profilerede stålplader har været benyttet i mere end 50 år. Specielt er ståltag udbredt i vores naboland Sverige.

En ting der er afgørende når du kigger på tag, er tagets vægt. Kan husets konstruktion bære et tungt tag? Det leder os så til spørgsmåletm om, hvad Betontagsten vejer? Et tag med betontagsten vejer i omegnen af 38,5 kg. pr. kvadratmeter og fås med mellem 15 og 30 års garanti.

Hvad koster et nyt tag?

Et bud vil være mellem 500 og 1250 kr. pr. kvadratmeter, afhænger lidt af, hvad der er med i tilbuddet. Men hvorfor gætte? Det har aldrig været nemmere at få svar på det spørgsmål. Få et tilbud ganske uforpligtende og få 100% svar på dit spørgsmål.
Få 3 uforpligtende tilbud her.

Der findes flere typer af betontagsten

Betontagsten findes i flere varianter og farver.

IBF Dobbelt-s

Denne tagsten er formet som et S og har en stilren lav bølge. For at sikre farveholdbarheden er den fremstillet i gennemfarvet beton. IBF tagsten priser findes her: Læs mere her.
IBF - Dobbelt-s Sort
© 10-4.dk

IBF Vinge Økonomi

Denne tagsten er en videreudvikling af den traditionelle vingetegl, med en større flade er den hurtigere at lægge og det giver også færre samlinger. Læs mere her.
IBF - Vinge Øko Sort
© 10-4.dk

Der kan nemt opstå mange spørgsmål, når det handler om nyt Betontegl tag. Monier har samlet de 10 mest stillede spørgsmål, find svarene her!