Betontagsten

Indeholder reklame via affiliate links for:

Jydsk Tagteknik, 10-4.dk og 3byggetilbud.dk

Betontagsten har været på markedet i rigtig mange år. Man startede produktionen af betontagsten tilbage omkring 1850'erne, da manglen på lertegl var stor. Betontagsten kendes også under navnet cementtagsten, og det er da heller ikke løgn. For når sand, cement og vand blandes, er resultatet beton.

Betontagsten findes i mange forskellige farver, lige fra sort til teglrød og fra mat til blank. Betonstenene er gennemfarvet og holder rigtig mange år.

Fordele ved betontagsten

Fordelene ved Betontagsten er prisen, da de er billigere end lertegl. Desuden er de mere ensartede i overfladen end tilfældet er ved lertegl. Ulempen er helt klart vægten. Langt fra alle tagkonstruktioner er bygget til at bære de tunge betontegl. Det gælder specielt huse fra 60'erne og 70'erne hvor mange huse blev lavet med Eternit tag.

En ulempe ved betontagsten er at de har en ru overflad, det gør at de er et let bytte for f.eks. mos og alger. Specielt hvis træer hænger ind over huset. Det er dog ikke værre, end at man med jævne mellemrum, kan bestille en tagrensning, så er taget så godt som nyt igen.

Annonce:

Betontagsten

Der findes flere former for Cementtagsten. Afhængig af din smag er der både den almindelige tegltagsten's form, både som enkeltbue og dobbelt bue. Desuden er der falsteglstenen. Betontag benyttes meget i moderne boligbyggeri. Men da betontagsten er blandt de tunge tage, kræver det en tagkonstruktion der kan bære.

Betontagsten produceres bl.a. af:
Tyske Monier og Svenske Benders.

Hvorfor vente længere? Få dine Betontagsten leveret til døren.

Se udvalget hos 10-4.dk

Hvis du har Gør-Det-Selv evner kan du bestille dine Betontagsten online og få dem leveret til døren.
Bestil Betontagsten her (Reklamelink)

Som alternativ til Cementtagsten, findes selvfølgelig de “rigtige” originale ler-tegl. Det oprindelige ler-tegl har været produceret i flere tusind år. Hvis tagkonstruktionen ikke kan bære de tunge tage, kan man evt. kigge på et ståltag. Profilerede stålplader har været benyttet i mere end 50 år. Specielt er ståltag udbredt i vores naboland Sverige.

En ting der er afgørende når du kigger på tag, er tagets vægt. Kan husets konstruktion bære et tungt tag? Det leder os så til spørgsmåletm om, hvad Betontagsten vejer? Et tag med betontagsten vejer i omegnen af 38,5 kg. pr. kvadratmeter og fås med mellem 15 og 30 års garanti.

Hvad koster et nyt tag?

Et bud vil være mellem 500 og 1250 kr. pr. kvadratmeter, afhænger lidt af, hvad der er med i tilbuddet. Men hvorfor gætte? Det har aldrig været nemmere at få svar på det spørgsmål. Få et tilbud ganske uforpligtende og få 100% svar på dit spørgsmål.
Få 3 uforpligtende tilbud på Betontagsten her!

Gør det selv?

Betontagsten er sådan en “nem” tagsten, hvis du har et almindeligt gennemsnitligt længehus, med to tagsider, uden yderligere udfordringer. Det er et tag som du sammen med vennerne, hvis de har mod på det, sagtens kan montere over et par uger. Men er hænderne skruet forkert på og er i alle kontoruddannet, ja så bør i involvere jer med en håndværker.

Betontagsten skal nemlig lægges korrekt og lige. Lægterne skal lægges korrekt og lige, med rigtig lægteafstand. Ofte skal der undertag under betontagsten og her skal man også vælge en fornuftig kvalitet! Taget holder nemlig ikke længere en undertaget! Og køber du den billigste banevare, ja så holder dit tag måske kun 10 år.

Der findes flere typer af betontagsten

Betontagsten findes i flere varianter og farver.

IBF Dobbelt-s

IBF - Dobbelt-s Sort

Denne tagsten er formet som et S og har en stilren lav bølge. For at sikre farveholdbarheden er den fremstillet i gennemfarvet beton. IBF tagsten priser findes her: Læs mere her.

IBF Vinge Økonomi

IBF - Vinge Øko Sort

Denne tagsten er en videreudvikling af den traditionelle vingetegl, med en større flade er den hurtigere at lægge og det giver også færre samlinger. Læs mere her.

Der kan nemt opstå mange spørgsmål, når det handler om nyt Betontegl tag. Monier har samlet de 10 mest stillede spørgsmål, find svarene her!

Annonce: