Byggematerialer

Her kan du se en oversigt over de byggematerialer, der kan blive behov for, når man arbejder med nyt tag. Der vil være en kort intro og et link til mere info om produkterne. På den måde finder du altid det rigtige produkt og en leverandør med den rigtige pris.

Skal de købes online eller offline i en traditionel butik eller byggemarked? Der er flere ting der spiller ind på det optimale valg. Online butikker har sjældent de samme omkostninger, som en fysisk butik. Derfor kan du ofte finde varerne billigere i en onlinebutik. Den eneste måde at blive 100% sikker, er ved at undersøge priserne hos forskellige leverandører. Du kan selvfølgelig også bare stole på det faktum at online er billigst og bestille med det samme. Byggematerialerne finder du beskrevet her:

Isolering
Spær
Undertag
Undertags strammer
Undertags tape
– tætner samlinger i undertaget.
Klemlister – Holder på undertaget.
– Søm / Skuer
Taglægter (T1)
– Søm / Skruer
Fuglegitter – Undgå fuglene kravler op under dit tag.
Tagvinduer – Få lys ind på førstesal, med vinduer i taget.
Tagrender – Opsamler regnvand og leder det væk.
Tagbelægning
Tagtrin – Sikker vej for skorstensfejeren.
Solceller – Spar på strømmen fra el-værket, lav din egen.

Med overstående punkter har vi dækket de fleste tages opbygning. Der kan dog være tilfælde, hvor man vil gøre det på en anden måde, end den rækkefølge der er beskrevet her. Det kommer an på hvordan dit projekt ser ud.

Indlægget indeholder reklame igennem affiliate links for: 10-4.dk

Det var så materialerne, men for at få fastgjort materialerne, så behøver man værktøj. De fleste mænd har nok en Værktøjskasse med det basale udstyr. Men der kan blive behov for at supplere indholdet med ekstra udstyr.

Skruemaskine
Skruemaskine
Lægtehammer
Lægtehammer
Sav
Sav
Rundsav
Rundsav
Sømpistol
Sømpistol
Hobbykniv
Bobbykniv
Isolerings-kniv
Isoleringskniv
Kap-/geringssav
Dewalt-DWS780