Glaseret tegl

Jydsk Tagteknik og 3byggetilbud.dk

Er der noget pænere end et fint nyglaseret tegltag? Nej, vel? Der kan være flere grunde til, at vælge et tag bestående af glaseret tegl.

Fordelen ved de glaserede tegl er, at den glatte overflade afviser mos og alger og desuden er vedligeholdelsen minimal. En lille bonus er, at du får omkring 30 års garanti, så du behøver ikke at bekymre dig om taget de næste årtier.

Hvad er holdbarheden på glaseret tegltag?
Det kan være svært at sige hvor længe et tag holder, det kommer an på miljøet og vedligeholdelsen. En forventet levetid på glaseret tegl nærmer sig 100 år. Det er jo en ret god holdbarhed, da det er de færreste der så skal lægge glaseret tegl to gange.

Hvem forhandler glaseret tegl?
Du vil ofte kunne finde nyglaserede tegl i din lokal trælast, men du kan også finde nogle gode priser på internettet. Har du ikke selv mod på at montere dit nye tag, så kan du få et godt tilbud fra en håndværker.

Inden du bestiller dit nye tag, er det værd at undersøge om der findes en lokalplan eller anden lovgivning der dikterer eventuelle forbud mod glaseret tegl eller tag i en bestemt farve. Det er jo en investering der skal række resten af din levetid, så det ville være dumt at investere i et tag det er ulovligt at opføre.

Problemer med glaseret tegl?
Glaseret tegl gik omkring år 2000 fra at være forbeholdt slotte, herregårde og palæer, til at være hvermands eje. Priserne blev til at betale og der gik prestige i at have et tag med glaseret tegl. Men omkring 2006 vendte trenden, det blanke tag viste sig nemlig at give ballade i nær området og det blanke tag begyndte at føre til nabostridigheder. Problemet er at solen spejler sig i taget og derved kan blænde naboerne. Du kan derfor få problemer hvis du lægger et glaseret tegltag på dit parcelhus. Så er du advaret! Retten i Århus dømte tilbage i efteråret 2010 en husejer ved Århus til at få lagt nyt tag, efter at det glaserede tegl havde generet naboerne.

Et flot tag med tagrende

Producenter i Danmark

A/S Randers Tegl.

Annonce: