Håndværkerfradrag

Indeholder reklame via affiliate links for:

3byggetilbud.dk

Kært barn har mange navne, Håndværkerfradrag, Boligjob-Ordning og Bolig Job Ordning. Mange navne og stavemåder for en og samme ting, nemlig håndværkerfradraget. Men det slutter i nær fremtid. 1. April 2022 er det slut med Håndværkerfradraget. Nu er det kun Servicefradrag og beløbet er sat ned til 6.400 kr. pr. person.

Hvilke krav er der for at få glæde af Servicefradraget?

Du skal være fyldt 18 år og skattepligtig i Danmark. Arbejdet skal udføres på en helårs bolig hvor du har haft fast bopæl på tidspunktet for udførsel. Arbejdet kan også udføres på et fritidshus, som du ejer og betaler ejendomsværdiskat af. Arbejdet skal være udført af en dansk momsregistret virksomhed. Du skal selv foretage indberetning af det fradragsberettigede beløb til Skat, med nøjagtig angivelse af hvem der har udført arbejdet. Arbejdet skal være udført senest ved udgangen af december i kalenderåret. Betalingen for arbejdet skal være lavet digital, som f.eks. via bankoverførsel.
Der er ikke fradrag for kontant betaling.

Hvilke fradrag kan jeg opnå med Servicefradraget?

Her kan du få del i servicefradraget.

Kan jeg få pudset vinduer?

Ja, både ude og inde, det er omfattet af servicefradraget på 6.400 kr. pr. person.

Kan jeg få taget opvasken?

Ja det er omfattet af servicefradraget på 6.400 kr. pr. person.

Kan jeg få passet børn?

Ja, i dit eget hjem, samt aflevering og afhentning i institution m.v. Det er omfattet af servicefradraget på 6.400 kr. pr. person.

Kan jeg for ordnet haven?

Ja, alt lige fra græsslåning, til hækklipning, lugning, snerydning og fliserens. Det er omfattet af servicefradraget på 6.400 kr. pr. person.

Kan jeg få støvsuget og vasket gulv?

Ja det er omfattet af servicefradraget på 6.400 kr. pr. person.

Kan jeg få rengjort toilet og bad?

Ja det er omfattet af servicefradraget på 6.400 kr. pr. person.

Kan jeg få vasket tøj og strøget skjorter?

Ja det er omfattet af servicefradraget på 6.400 kr. pr. person.

Kan jeg får servicefradrag for vask og aftørring af flader?

Ja det er omfattet af servicefradraget på 6.400 kr. pr. person.

Kan jeg få vasket tæpper, gardiner m.v.?

Ja det er omfattet af servicefradraget på 6.400 kr. pr. person.

Læs mere om mulighederne på Skat.dk

Det har aldrig været vigtigere at få det bedste tilbud!

Med håndværkerfradragets farvel, så skal vi vende os til en ny virkelighed. Siden 2011 har vi haft en form for håndværkerfradrag, som kunne give fradrag i arbejdslønnen på først håndværker opgaver og siden også serviceydelser. Men med en vækst vi har i arbejdsmarkedet i 2022, har håndværkerne alt for travlt. Grundlaget for håndværkerfradraget er dermed væk. Ideen med fradraget, var at sætte gang i Danmark tilbage i 2011. Hvor vi var ved at komme os over Finanskrisen.

Få 3 tilbud:

Sådan var det engang:

Hvad kunne jeg få i fradrag?
Hver voksen person i husstanden får et fradrag på 25.000 kr. Der er ikke længere noget max på antal personer pr. husstand. Fradraget bliver beregnet som ligningsmæssigt fradrag og optræder på årsopgørelsen. Fradraget omfatter kun arbejdslønnen i forbindelse med serviceydelser, energirenoveringer og klimatilpasning. Husk at overstående krav skal være opfyldt.

En af de måder hvorpå du kan opnå fradrag er via efterisolering, som giver mulighed for at spare mange penge. Læs mere om isolering her. Ved at spare på varmen, kan du bruge pengene lidt sjovere. Er det tid til at få nyt tag? bestil et tilbud på tagrenovering allerede nu. Læs mere om tagrenovering her. Tagrenovering er ikke i sig selv fradragsberettiget, men det er Solfangere, Solceller, Isolering samt reparation og forbedring af skorstenen.

Håndværkerfradrag fra 2020 og frem til 2022.

Få det fulde overblik over det daværende håndværkerfradrag, her under:

OBS: For 2021 blev der lavet midlertidige forhøjelser til 25.000 på både energirenoveringer og klimatilpasning, samt 25.000 kr. til serviceydelser pr. person i husstanden, over 18 år.

Håndværkerfradrag grafik 2020 og frem

Og så lidt historie time

Fordi

1. juni 2011 – Starter det hele

Det var tænkt som en midlertidig ordning, til at sparke gang i håndværker erhvervene. Med indførsel første gang 1. juni 2011, skulle det løbe frem til 31. december 2012. Det blev indført af den daværende VK-Regering.

26. jan. 2013 – Kommer der en ny udgave af Job og Bolig ordningen?

Gad vide om vi får en ny udgave af Job og bolig ordningen? Der bliver snakket i folketinget. Stataministeren vil ikke afvise at ordningen var en god ide, der skal bare være penge til den. Når man regner lidt på det, mon den så ikke finansierer sig selv…? Ja så burde den jo få nogle folk i arbejde, som ellers skulle gå på offentlig ydelse. Derved får man nogle skattepenge ind i statskassen, frem for at få kroner ud af kassen. Lyder umiddelbart som en god løsning, der betaler sig selv.

22. apr. 2013 – SSFR-Regeringen genindfører håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget udløb med udgangen af 2012, men er nu blevet indført igen, som del af regeringens vækstplan. Efter ønske fra Venstre og Konservative er det lykkedes også at få fritidshuse, herunder sommerhuse med i ordningen. Det er dog ikke alle fritidshuse der er omfattet af ordningen. Det afgørende er om du betaler ejendomsværdiskat, hvis du gør det, så har du fradrag, hvis ikke, så har du intet fradrag på dit fritidshus.

21. jun. 2014 – Håndværkerfradraget er ikke med i vækstaftale!

Som det ser ud nu, så er håndværkerfradraget ikke med i den vækstaftale som regeringen arbejder med i øjeblikket. Dermed ser det ud til at sidste dato for håndværkerfradraget er 31. December 2014. I skrivende stund er der ca. 6 måneder og 10 dage til den dato, men tiden går stærkt, så hvis du vil være sikker på at kunne udnytte dit fradrag, så skal du i gang nu. Håndværkerne bliver booket i øjeblikket, så hvis du skal have en plads i deres kalender, så skal du op af stolen NU!

13. nov. 2014 – Slut med Håndværkerfradraget 31/12-2014!

Med finansloven for 2015, har SR-Regeringen valgt at afskaffe håndværkerfradraget. Hos Blå blok og SF ønskede man at forlænge ordningen, men det var SR-Regeringen ikke med på. Ordningen udløb d. 31/12-2014. Blå blok ønskede at forlænge ordningen som den har kørt hidtil, mens SF ønskede at ændre på ordningen, så den blev mere grøn. Den grønne profil, skulle gøre at man kun kunne få fradrag, for energiforbedringer som f.eks. solceller, isolering, nyt tag m.v. Samtidig ville SF forhøje fradragsbeløbet og finde pengene i selskabsskatten.

30. jun. 2015 – Genindførsel af Boligjob ordningen fra 1/1-2015!

V-Regeringen har med støtte fra Konservative og Dansk Folkeparti indgået en aftale med SF og Alternativet om genindførsel af håndværkerfradraget pr. 1/1-2015. Ordningen kommer i 2015 til at ligne den ordning der var gældende i 2014, mens den i 2016 og 2017 vil have en mere grøn profil. Den grønne profil betyder at der i fremtiden ikke skal være lige så meget fradrag for rengøring og maling af vægge, men kun for klimaforbedringer på boligen. Det kan f.eks. være Solceller, isolering, nyt tag, nye vinduer m.v. Fra 2016 vil fradraget stige fra 15.000 kr. til 18.000 kr, hvoraf de 12.000 kr. er øremærket håndværkerydelser.

11. feb. 2016 – Håndværkerfradraget forlænges t.o.m. 2017!

Ordningen fik en grønnere profil, nogle fradrag faldt bort og penge blev øremærket til henholdsvis energirenovering, 12.000 kr. og serviceydelser 6.000 kr.

08. dec. 2017 – Håndværkerfradraget gøres nu permanent!

Håndværkerfradraget gøres nu permanent. Ordningen ligner den fra 2017, men mens den grønne profil bibeholdes så fjernes nogle mindre grønne fradrag.

18. jan. 2021 – Håndværkerfradraget stiger til 25.000 kr.

Håndværkerfradraget får et betydeligt løft. Helt op til 25.000 kr. pr. person.

17. dec. 2021 – Håndværkerfradraget får sparket.

Håndværkerfradraget slutter d. 31 marts 2022. Her efter er det kun servicefradraget der fortsætter. Fradraget sættes ned til 6.400 kr. pr. person.

Sådan fungerede håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget kan være en svær kamel at sluge, for hvordan hænger det lige sammen. Hvordan benytter jeg mig af mit fradrag og hvad kan jeg få fradrag til. Der er også ting jeg ikke kan få fradrag til, hvem, hvad, hvor? Forstå håndværkerfradraget på få minutter, med denne geniale grafik fra 3byggetilbud.dk.

Bestil 3 tilbud her.

Annonce:
Få et Gratis tagtjek og undgå dyre skader

© 3byggetilbud.dk / AB Gruppen A/S

Annonce:
Er dit tag tæt?