Nyt Tag

Indeholder reklame via affiliate links for:

3byggetilbud.dk og 10-4.dk

Hvad skal man overveje, når man skal have nyt tag?

Et nyt tag er som bekendt en stor beslutning. Ikke nok med at man skal overveje hvilken type tag der skal på huset, så skal der også være økonomisk råderum til den ønskede løsning. Det rette valg af tag, vil kunne forhøje husets værdi, hvilket vil være en fordel, den dag huset skal sælges.

Når man nu alligevel skifter taget, så er det en oplagt mulighed for samtidig at skabe lys på første sal, det kunne være et tagvindue, en kvist eller måske endda en teresse. Du har både mulighed for at ændre husets udsende til det bedre, men også mulighed for at spare på energien fremadrettet, ved at efterisolere huset, så du bedre kan holde varmen i de kolde vintermåneder. En energirenovering er på sigt penge ned i lommen, så det er værd at overveje, når man skal have nyt tag. Når man skifter taget, er det værd at overveje om man ønsker tagvinduer ved samme lejlighed. Tagvinduer giver en masse lys på første sal, der ellers ofte er mørk, med mindre man har en masse elektrisk lys.

Hvad koster det at skifte tag?

Tagpriser findes her, men når du nu alligevel skal have nyt tag, så kunne nye tagrender være værd at overveje. Tagrender holder jo ikke evigt, så hvorfor ikke tage det med i beregningen, når du skal have tilbud på nyt tag? Så er det hele nyt og friskt. Tagrender er ikke så teknisk svært, som det lyder til. Læs mere om tagrender her.

Hus med blandemaskine foran

Hvilken tagtype passer dit dit hus?

Hus på landet
Afhængigt af husets alder vil det typisk være flere typer tag anvendt på det oprindelige hus. Mange huse er beklædt med Eternit tagplader, andre har Betontagsten, Teglsten eller Stråtag. I løbet af de senere år har en ny spiller bevæget sig ind på markedet, nemlig Ståltagplader, der oprindeligt via trapezplader eller pandeplader beklæder mange landbrugsbygninger. Den type ståltag man finder på almindelige huse i dag er typisk profileret i Tagstens-profil, man får derved et tag der ligner tegl, men vejer markant mindre.

Bungalowen
En bungalow er typisk kendetegnet ved lav taghældning og billige materialer. Det begrænser mulighederne for tagvalg, og mange af de bungalows man kører forbi er da også udstyret der efter, typisk med Eternit tagplader eller Ståltagplader. Den lette tagkonstruktion gør at man ofte må gå uden om tungere tagtyper.

Parcelhuse & Sommerhuse
Mange parcelhuse er opført i 1960-1970'erne og der findes over en million af dem, rundt omkring i Danmark, i den periode var Eternit tagplader et populært tag valg. Når det gamle tag er slidt op, kan man selvfølgelig vælge at lægge nye Fibercement plader, men mange vælger at erstatte Eternit profilet med Tagstensplader i stål. Det vil også typisk være her man anvender Tag-på-Tag løsningen.

Herskabs bolig
Typisk kendetegnet ved navne som patriciervilla eller liebhaver villa. I mange tilfælde er der anvendt sort glaseret tegl, da det symboler magt og penge. Typisk beliggende i Nordsjælland, men findes også mange andre steder i landet. Der er ingen regel uden undtagelse, du finder således også patriciervillaer med rødt tegltag. Tegltag er det eneste rigtige til denne type bolig.

Murermestervillaen
I næsten enhver by finder man en Murermestervilla, den er kendetegnet ved tegltag og bygget i mursten. Huset har traditionelt set haft tegltag og er bygget til at bære tegltag, det vil derfor være en skam at ændre på det. En Muremestervilla er typisk enkel og stilfuld med sine røde tegl. Men tegl holder ikke evigt, en dag skal de skiftes ud med nye tegl og hvad vil det mon løbe op i? Bedrebyg.dk stiller spørgsmålet, hvad koster et nyt tag?

Typehuse
De begyndte at komme tilbage i 1960'erne og 1970'erne og findes stadig. Mange nye huse der bygges i dag er opført af typehusfirmaer, som ud fra dine ønsker bygger et hus til dit behov, ud fra nogle byggeklodser. Typisk vil et typehus være udstyret med BetontagstenTeglsten eller Eternit tagplader.

Bestil et uforpligtende tilbud fra håndværkeren allerede nu!

Måltegning 3D hus

Tænk på energien når du skal have nyt tag

Når du fjerner det gamle tag, så skal din tagkonstruktion leve op til de nye isolerings krav, det betyder selvfølgelig en øget udgift her og nu, men på sigt, så sikre det dig en besparelse i forhold til sparet energi udgifter, når mindre varme siver ud fra dit hus. Stop med at fyrer for gråspurvene og spar på dine udgifter.

Det er værd at tænke over hvor meget man kan spare på varmeregningen. Et hus på 140 kvadratmeter, hvor man forbedre isoleringen fra 10 cm. til 30 cm, så sparer du omkring 3000 kr. om året. Med stigende energipriser er det værd at have med i tankerne, hvor lidt der skal til. Få et tilbud på isolering, eller gør det selv med isolering fra en af danmarks mest populære online byggemarkeder 10-4.dk

Lever du i skygge på første sal, så benyt tagrenoveringen til at få indsat et tagvindue. Luk solens stråler ind og lad sollyset bidrage til opvarmningen. Det kan selvfølgelig blive varmt om sommeren, men det kan solafskærmning hjælpe med. Læs mere om Energirenovering her.

Hvor finder jeg en håndværker?

Hvorfor nøjes med en håndværker? Lad flere håndværkere komme med hver deres tilbud på dit tag. Det er så her du taber pusten, for hvem gider sidde og bladre en telefonbog igennem? Men det behøver faktisk ikke være så svært, udfyld en enkelt formular og få 3 stk. uforpligtende tilbud. Du kan her efter vælge det bedste tilbud, hvis du har lyst. Du er nemlig ikke forpligtet til noget som helst. Find en lokal håndværker her!

Hvordan får jeg råd til et nyt tag?

Det billigste er selvfølgelig, hvis du kan hæve pengene på kontoen, alternativt kan du prøve et byggelån i din bank, eller tage et lån i huset. Der kan dog være situationer hvor der er akut hul i taget og banken siger nej. Så må man gribe til andre metoder. Der findes en række steder hvor man kan låne penge uden så mange spørgsmål, typisk er renten lidt højere, men står du og skal bruge pengen nu og her, så er det en mulighed, du kan blive nødt til at overveje. Vi har skrevet lidt om emnet her, Lån penge til nyt tag.


Sådan klager du over en håndværker

Man håber selvfølgelig at man har hyret en dygtig håndværker, uden noget ballade, men hvad nu hvis du har været uheldig? Hvordan er sådan en klageproces? Hvilke ankenævn kan du kontakte? Hvor lang er din reklamationsret og hvad med forældelsesfrist?

Hvad med brancheorganisationer og garantiordninger, alt sammen noget, der skulle gøre det hele nemmere. Her under finder du nogle gode råd, før du begynder at klage over din håndværker.

Sådan klager du over en håndværker