Onduline tagplader

Indlægget indeholder reklame igennem affiliate links for:
10-4.dk og 3byggetilbud.dk

Onduline- eller Bitumenplader, som de også kaldes, er en meget let tagplade der ofte bruges i forbindelse med kolonihavehuse, legehuse, redskabsrum og brændeskure. Onduline tagplader er meget nemme at montere. De sættes blot fast med søm og kan tætnes med skumklodser. Det eneste du behøver for at kunne montere pladerne er en sav, søm og en hammer. Vidste du at Onduline faktisk er en fransk opfindelse? En opfindelse der har bredt sig til det meste af verden og et materiale der kan bruges næsten alle steder.

Onduline tagplader er kendt for let vægt, billig pris og lang holdbarhed. Der er som oftest 15 års reklamationsret på en Onduline tagplade. Godstykkelsen er på 2,5 mm. Pladerne ligger typisk i størrelsen 0,95 x 2,00 meter. Pladen er så let at man sagtens kan håndtere den alene.

onduline tagplader

Undertag er ikke nødvendigt hvis der er tale om et legehus, men det anbefales til andre formål, hvis du gerne vil være 100% fri for fygsne m.v. under taget. Anbefalet taghældning, minimum 5 grader.

Set fra et genbrugs synspunkt, så er Onduline tagplader produceret af 100% genbrugsmaterialer og bitumen (Asfalt der får det til at hænge sammen).

Hvor kan Onduline tagplader købes?

Pladerne forhandles i langt de fleste byggemarkeder og tømrerhandler. Du vil desuden kunne finde pladerne på en lang række webshops og få dem leveret direkte til døren. Onduline tagplader kan bl.a. bestilles lige her på 10-4.dk.

En af de webshops der har Onduline tagplader er f.eks. 10-4.dk – Se priser her.

Nedenstående er priseksempler på Onduline tagplader. Priserne er pr. plade.
Læs mere om Onduline prisen her

Hører du også til dem der ikke gider lægge tag selv? Få et uforpligtende tilbud fra en håndværker. Alt det kræves er at du beskriver dit projekt og angiver kontakt info, så får du 3 tilbud fra lokale håndværkere. Hvor nemt kan det være? Bestil et tilbud på nyt Onduline tag med det samme, lige her.

Glem ikke kronen på værket

Hvis du har to tagsider, så er det afgørende med en afslutning i toppen/rygningen, så der ikke kommer vand ned mellem tagfladerne. Derfor findes der også en rygning til Ondulinepladerne. Den er nem at montere med de almindelige onduline søm.

Onduline ryg

Fordele ved Onduline plader

Ondulinepladen er i kræft af sit Bitumen indhold en forholdsvis lyddød plade. Det gør at kraftig regn og hagl der vælter ned på taget, ikke larmer nævneværdigt. Dertil kommer at Ondulineplader er forholdsvis billige i indkøb og derfor ikke belaster budgettet så meget.

Montering af Onduline tagplader

Det er faktisk meget nemt at montere en onduline tagplade. Pladerne skæres med en sav, i den længde du ønsker. Her efter lægges pladen oven på underlaget eks. lægterne. Her efter sømmes pladen fast, med de specielle søm til Onduline tagplader. Når pladerne er monteret lægges rygningen til sidst, som kronen på værket. Du behøver kun en sav og en hammer + evt. en kridtsnor.

Bemærk at Onduline tagplader ikke opfylder brandkravene i bygningsreglementet og dermed ikke er egnet til egnede til boliger og sommerhuse. Onduline bør kun anvendes til små bygninger som f.eks. legehuse, carporte m.v. Et Onduline tag kan give en anmærkning i tilstandsrapporten, hvis det er nærmere end 10 meter, fra andre bygninger eller skel. Da der kan være fare for brandspredning.

Konstruktionen er klar til at få lagt Onduline tagplader

Forhandlere i Danmark

Bl.a. 10-4.dk.

Tag på Tag løsning

Som det er kendt fra ståltage, så kan man også vælge at lægge Onduline tagplader oven på eksempelvis tagpap tage. En sådan kombinations-løsning, er en billig løsning, hvis der skal nyt tag på eksempelvis kolonihavehuset. Man kan gribe det an på to måder, enten ved at skrue pladerne direkte på det gamle tag, eller ved at lægge en lægte under og dermed skabe luft mellem de to tagflader.

Når man nu lægger et nyt tag oven på det gamle, så er det nærliggende at tænke på isolering. Specielt hvis man bare kan lægge isoleringen ud mellem de to tagflader. Det må dog frarådes i dette tilfælde, da Onduline tagpladerne kan danne kondens på bagsiden. Isolering og vand er ikke nogen god kombination. Isoler i stedet din tagkonstruktion under det gamle tag, eller flå det gamle tag af, efterisoler, læg undertag og monter det nye tag.

Annonce:
Gør dit hus klar til salg med et rent og nymalet tag