Højesteret har talt, sag om Glaseret tegltag er afgjort!

|

Glaseret tegltag er grund til nabo stridigheder. Højesteret har i dag afsluttet en sag, der begyndte tilbage i 2005. Et par i Lystrup ved Aarhus, fik monteret et glaseret tegltag. Det blev i 2012 for meget for en nabo, der hev sin nabo i byretten. Naboen fik medhold, taget var for blank. Sagen blev anket til Vestre Landsret. I Vestre Landsret fik naboen også medhold, taget var for blankt. Sagen blev igen anket og er nu endelig slut, Højesteret har talt. Glaseret tegltag er i nogle tilfælde for blankt!

Sort glaseret tegl har en glansværdi på ca. 90-110 (Helblank). Til sammenligning har et typisk sort betontagsten en glansværdi på 1-2 (Helmat). Ud fra dagens dom, må det frarådes at montere glaseret tegltag, hvis du har naboer tæt på. Ønsker du alligevel glaseret tegltag, så overvej mat-glaseret tegltag, her er glansværdien nede på 8-10 (Mat). Godt nok 8 gange højere end den typiske betontagsten, men stadig lav nok til at du undgår problemer med naboen. På trods af en lavere glans, vurderes det stadig at et mat-glaseret tag kan holde i mindst 50 år.

Hvis du bor ude på en pløjemark eller på strandvejen omringet af høje træer og hæk, ja så er glaseret tegltag stadig en mulighed. Skal vi helt til top med glanværdien, så kan du overveje en Sølv Sort KDN Tegltagsten, fra Monier. Med en glansværdi på hele 146, opnår du en værdi over skala, som kun er en stats bolig værdi. Du kan selvfølgelig også undgå fremtidige konflikter og satse på en engoberet tegltagsten, med en glansværdi på 5-10 har du en glat overflade, der modvirker mos men også en pæn og mat overflade.

Et flot tag med tagrende
© Kaarsten – Fotolia.com

Kategorier Nyheder