Sedumtag

10-4.dk, 3byggetilbud.dk

Et sedumtag er det man kalder et grønt tag. Men hvad er et Sedumtag egentlig?

Et sedumtag består typisk af sedumbakker, fyld med blomsten Sedum (stenurt). Sedum er en lav staude der kendetegnes ved langsom vækst og grønne planter. Sedumbakker eller sedum kassetter eller sedummåtter sættes på taget oven på en tæt tagmembran. Når først kassetterne er monteret, så vil det vokse sammen til et stort samlet grønt tag.

En sedumbakke består typisk af ca. 8 planter.

En sedummåtte er ikke udstyret med en plastikbakke og skal derfor sættes i 5-10 cm. sand. Fortsættes efter billedet.

Sedumtag

Vedligeholdelse af Sedumtag

Et sedumtag passer sig selv, for det meste. Er det meget tørt, så skal der vandes, men ellers skal det blot efterses for ukrudt et par gange om året. Skulle en plante være gået ud, skal der ved gennemgang også efterplantes. Bakkerne, som planterne leveres i, vil fungere som dræn og vandreservoir for planterne.

Montering af Sedumtag

Sedumtag er ikke så vanskeligt at montere, som man skulle tro. Faktisk kan man på en enkelt dag, montere over 150 m2. Det kan man gøre helt selv, eller man kan få en professionel til at udføre arbejdet. Pga. den hurtige montering, vil et sedumtag ofte være billigere end de fleste andre tagtyper.

Husk en stærk tagkonstruktion, da et Sedumtag, vejer ca. 80-90 kg pr. m2 når det er mættet af vand. OBS: Da sedummåtter leveres sammenrullet, skal de rulles ud inden for 2 dage, for at sikre væksten.

Sedumtag kan udføres som gør det selv tag, men kan også monteres af en håndværker. Få 3 uforpligtende tilbud her!

Et grønt tag

Netop den store evne til at holde på vand, er en af Sedomtags styrker. Det at tilbageholde store mængder regnvand er et must, i disse år, hvor kloarker bliver mere og mere belastet, af de tiltagende regnmængder.

Sedomtag ses mange steder, på sommerhuse, haveskure, garager og legehuse. Sedummåtterne kan desuden anvendes ved placering rund om træer, som effektiv bunddække i bede eller på skåninger. Skal du have Sedum tag på sommerhuset?

Et grønt tag kan også være beplantet med græs.