Skifertag

Vvs.dk og 3byggetilbud.dk

Skifertag er et ganske pænt og holdbart tag. Det findes i to versioner: den billigste måde er skifer i fibercement fra bl.a. danske Cembrit, der også laver bølgeplader i fibercement (tidligere eternit). Den dyre, og rigtige måde, at lave skifertag på er ved at lave det i skifer sten (naturskifer). De skæres ud af klippevæggen, sorteres og skæres til i ensartede stykker.

Prisen på naturskifer er højere end den er for de kunstige skiferplader. Det skyldes, at naturskifer gennemgår en omfattende sortering før de lander hos dig. De skal sorteres så kun de sten der er velegnet til tagbrug sendes afsted. De porøse og vandsugende skifersten sorteres fra, da de ikke er velegnede til tag. Man bruger flere skiferplader end man umiddelbart tror, da det kun er ca. 50% af pladen der er synlig efter montering. Et Skifertag vejer ca. 20 kg. pr. kvadratmeter.

Er skifertage lette at montere?

Det ser let ud men bør monteres af fagfolk, Cembrit har lavet en lille video der viser hvordan det gøres. Den kan du se her under. Den gennemgår hurtigt hvordan monteringen foregår og du ser til slut det færdige resultat.

Få et uforpligtende tilbud fra en håndværker nær dig, beskriv dit projekt her.

Et rigtigt Skifertag holder over 100 år, mens et skifertag i fibercement leveres med 15 års garanti. Garanti er selvfølgelig kun et udtryk for hvor længe producenten garanterer at det holder. Det betyder at selv om garantien kun er på 15 år, så betyder det ikke nødvendigvis at du skal skifte tag igen om 15 år.

Hvad koster et Skifertag?

Du kan forhøre dig om Gør-Det-Selv priser hos dit lokale byggemarked, men prisen ligger omkring 220 kr. pr. kvadratmeter, for skifer pladerne alene (Eternit Skifer), købt i byggemarked ved 120 kvadratmeter tag. Hvis det skal gøres af professionelle folk, så kan du få 3 uforpligtende tilbud fra forskellige håndværker i dit lokalområde. Det kræver kun at du udfylder formularen på næste side og beskriver dit projekt. Bestil et uforpligtende tilbud her. Hvis du blot leder efter tagvinduer til skifertag, så kan de findes her: Tagvindue til Skifertag

Annonce:
Gør dit hus klar til salg med et rent og nymalet tag

Hvor mange Skifer plader skal jeg bruge?

Forbruget afhænger af fabrikatet, men hvis du regner med en 30×60 skifre, fra Cembrit, så er forbruget på 12,2 stk. pr. kvadratmeter. og 1464 stk. på 120 kvadratmeter tag.

Sort skiffertag

Producenter i Danmark

Cembrit A/S

Forhandlere i Danmark

Wattoo.dk – Eternit Skifer
VVS.dk – Natur Skifer

Annonce:
Overvejer du nyt et nyt tag