Solceller på taget

Der er i øjeblikket megen snak omkring solceller der lægges oven på taget. Kan tagkonstruktionen bære et solcelleanlæg? Det er vigtigt du får en fagmand til at vurdere din tagkonstruktion, før du bygger noget oven på. Det ville være en skam at overbelaste tagets konstruktion, med ekstra regninger til følge.

Solceller kan helt sikkert være en fornuftig investering. Det kan dog også være en dyr fornøjelse, hvis tagkonstruktionen bukker under, under den ekstra vægt. Et alternativ kunne være at lægge dem på et dertil indrettet stativ, eller stille dem på jorden. Der er rigtig mange muligheder, hvilken en der er den rigtige for dig, afhænger af hvor projektet skal udføres. Det vigtigste er dog at dine solceller for så meget sol som overhovedet muligt, så de rigtig kan lave noget strøm.

Solceller i solskin
© itestro – Fotolia.com

Hvem forhandler Solceller?

Der er det seneste år kommet utrolig mange solcelle leverandører frem i Danmark, solceller er blevet hot, og derfor skal man kigge sig godt for, inden man investerer i et anlæg til flere tusind kroner. Selv Bilka er med på bølgen og holder kurser i hvordan og hvorledes det foregår.

En af de danske leverandøre af solceller er Solaropti, der med base i Greve tilbyder både salg af solceller, projektering, rådgivning og har et landsdækkende net af forhandlere.