Ståltagplader

Ståltag findes i flere varianter. Den mest udbredte består af prælakeret stål, der inden lakeringen har gennemgået en process der bl.a. omfatter varmegalvanisering, der sikre pladen mod rust og gennemtæring. Enkelte stålplader fås desuden med en stenbelægning kaldet stengranulat.

De eneste leverandører af stålplader med stengranulat vi kender til på nuværende tidspunkt er Decra (Icopal) og Metrotile. Nogen vil måske være bange for, at mos og alger sætter sig fast i den ru overflade med stengranulat, men TagInfo.dk har ikke det endelige svar på dette spørgsmål, vi har dog observeret et par af de tage i det danske landskab, som var helt grønne. Skal man over i en ståltagplade med glat overflade kan den fås hos alle leverandører af ståltag.

Langt de fleste ståltagplader sælges gennem landets byggemarkeder, men få steder er det muligt at spare penge og bestille direkte hos producenten. Et af de steder er Profilmetal, som både har butik og webshop. Profilmetal har butik i både Slagelse på Vestsjælland og i Sabro ved Aarhus. Skal det være ståltrapezplader eller teglstens profiler? Uanset hvilke stålplader du er interesseret i, så er der et bredt marked af muligheder.

Nogen tror at ståltag er et nyt fænomen, men faktisk har prælakeret stål været anvendt i Skandinavien i generationer. Se bare mange af landets ældre bygninger og slotte, som har en form for metalplader på taget. Rigtig mange ældre landbrugsbygninger er beklædt med den specielle ståltagplade der går under navnet pandeplade. Ståltag er i den grad et materiale der for længst har vist sit værd som et kvalitets produkt i det barske nordiske klima, som trods skepsis hos nogle vinder frem hos andre.

Profilmetal.dk

Få et tilbud på Ståltag, direkte fra fabrikken

Formularen udbydes af Profilmetal A/S og du modtager tilbud herfra.

En fordel ved ståltag er at de nogen gange kan fås på tilskårede længder, kaldet fixmål eller bestil på mål og samtidig leveres i et hav af farver og belægninger, som matcher enhver smag. Som man ser på billedet, så er det nemt at lægge plader i lange længder, og med en dækbredde på omkring 1 meter, kan man hurtigt få monteret et tag.Larmer ståltag?

Nej, ståltag larmer ikke. Det er en skrøne, der stammer fra den gang, hvor man satte stålplader fast med søm. I dag monteres stålplader med skruer der forsynet med en tætningsskive. Ud over at skiven sætter sig fast i pladens overflade, så vil den også sikre at bevægelser i pladerne går over i skruerne. Derved fjernes støj generne. Du oplever derfor ingen problemer med støj på en normalt isoleret bygning. Der kan dog være situationer hvor stålpladen under varmepåvirkning udvider sig, hvilket kan føre til knald, når pladen slår sig.

Tilpasning af stålpladen?

Man kan tilpasse en stålplade med almindeligt håndværktøj: Nibblemaskine, Pladesaks, Stiksav med klinge til metal, eller en Rundsav. Bemærk! Rundsav klingen må max køre med 2400 omdrejninger pr. min! Til formålet anvendes en specialklinge (Speedycut) Kilde: Lindab. Man må ALDRIG bruge en vinkelsliber eller en rundsav med skæreskive. Problemet med vinkelsliber og skæreskive er at de ædelægger pladens galvanisering og belægning.Montering af Ståltag

Hvad koster montering af ståltagplader?

Nu er det ikke os alle der er født med håndværker evner, eller har lysten til at kravle rundt på taget. Så hvad koster det egentlig? Et af de firmaer der profilere sig på at montere ståltag, er Profilmontage ApS Få et tilbud på montage. Stålplade priser gør det attraktivt at vælge stål som tagbeklædning. Ikke mindst fordi monteringen er hurtig.

Skal du bruge en anden ståltags profil, så kan du få

Tagplader i stål er hurtige og nemme at monterer, se bare hvor nemt det er på billedet. Fordelen er at de dækker en stor flade, hvilket gør at man hurtigt får klaret arbejdet.

Ståltagplader er lette at montere
© Kadmy – Fotolia.com

Undertag til ståltag

Til et ståltag vil man normalt bruge et diffusionsåbent undertag. At undertaget er diffusionsåbent, gør at ventilation trænger igennem undertags dugen når dugen er tør, men lukker tæt når den bliver våd. Et undertag skal selvfølgelig holde lige så mange år som taget, så her er kvaliteten afgørende. Et godt bud på et kvalitets undertag er Wütop Trio, der er et 3-lags og trædesikkert undertag fra tyske Würth. Du ved hvad man siger om tysk grundighed – det holder! En lille bonus er at dette undertag fra Würth leveres med 5 års 100% genetablerings garanti. Hvad betyder det i praksis? Jo, det betyder hvis dit undertag er monteret korrekt, jf. monteringsvejledningen og der opstår et problem, ja så kommer Würth ud og kigger på undertaget, og lægger et nyt, hvis der er en fejl i undertaget. Det er jo en god garanti. Et andet godt valg er DAFA Roofoli som fås med enten 15 eller 30 års produktgaranti. Hvad koster sådan et undertag? Jamen du får lige et link til en forhandler her.

Det var så lidt info omkring ståltagplader, men hvad koster ståltagplader egentlig?

Producenter i Danmark

Profilmetal A/S, Lindab A/S, DS Stålprofil A/S, Areco Profiles A/S,
Tata Steel (Tidl. Corus), Metrotile Scandinavien A/S og Icopal Danmark A/S.

Forhandlere i Danmark

Profilmetal A/S samt flere byggemarkeder.