Ståltage giver ikke anledning til problemer

|

Tidligere i dag kunne man høre i radioavisen og læse på dr.dk at en beredskabinspektør fra Silkeborg, udtaler sig kritisk omkring ståltage der er lagt oven på et gammelt tag. De såkaldte Tag-på-Tag løsninger, hvor man lægger et ståltag oven på et slidt eternit tag, som flere stålproducenter omtaler her under bl.a. den svenske ventilations- og stålpladeproducent Lindab. Dermed puster beredskabinspektøren igen til ilden om debatten, som ellers var gået ud.

Sagen er den at emnet var oppe og vende tilbage i 2010, hvor en brandmand fra Aalborg gav samme kritik. Den gang blev der nedsat en arbejdsgruppe der blandt andet bestod af repræsentanter fra Københavns Brandvæsen, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, Beredskabsstyrelsen, Foreningen af Kommunale Beredskabs chefer FRI, Dansk Byggeri og Statens Byggeforskningsinstitut. Arbejdsgruppen nåede frem til den konklusion at frygten for ståltage er ubegrundet. Det blev beskrevet i en artikel fra Ingeniøren.

Her kan du læse et sammendrag af sagens forløb tilbage i 2010.

Man må derfor konkludere at dagens udtagelse, bygger mere på en personlig holdning fra beredskabinspektøren, end den bygger på et konkret fagligt grundlag. Når man læser artiklen fra 2010. Hvordan en “privat” persons holdning så kan ende i nyhedsopdateringerne hos DR kan man så undre sig over. Hvis vi kigger tilbage i DR's egne arkiver, så har de selv publiceret en modsigende artikel i februar 2010, under overskriften:

Eksperter afviser brandfolks frygt for ståltage

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/02/15/095501.htm

Hvad koster sådan et ståltag egentlig? Læs mere om priser på ståtag her.Skriv en kommentar