Tagtyper

Hvilket tag skal jeg vælge? Der findes utallige typer af tag. Afhængig af anvendelse og arkitektur vil man vælge det ene frem for det andet. Er det et ældre hus eller bindingsværk vil man være tilbøjelig til at lægge stråtag, men i andre tilfælde kan det også være et andet materiale. Skal du have nye tagplader, så er der god inspiration at hente her på siden.

I de underliggende afsnit, som du kan vælge i menuen, vil du udover, at kunne læse lidt om de forskellige tagtyper også kunne læse lidt om hvor de forskellige materialer kommer fra, leverandør info og meget mere. Det er ikke sikkert at du kan finde alt, men vi vil gøre vores bedste for at have så bred information tilgængelig som overhovedet muligt, så du kan finde lige netop den tagtype du leder efter.

Nogen leverandører sælger direkte til dig som kunde, mens andre kun sælger gennem byggemarkeder m.v. De detaljer vil vi komme ind på under de forskellige leverandører. Hvis du har et tag som på nedenstående billede, var det måske en idé med nye tagrender, nu du er i gang? Det er billigere at få lavet det hele på en gang, end at få det lavet af flere gange.

Held og lykke med at finde den tagtype, der passer til dig og din bygning.

Læs mere om tagplader her.

Nye tagplader?

Nye tagplader er noget der skal holde i rigtig mange år. Når du skal have nye tagplader, så gælder det derfor om at undersøge markedet, så du får de rigtige tagplader. Hvilken tagtype eller tagmateriale der dækker dit behov, skal du gøre op med dig selv. Nye tagplader findes i mange former og farver og kan enten leveres til et Gør-Det-Selv projekt, eller monteres af en håndværker. Kig rundt omkring på Taginfo.dk og bliv klogere på, hvilken løsning du skal vælge.

Brugte tagplader?

Hvis du skal have dækket et gammelt skur, hvor udsende og garanti ikke betyder det store, så kan du vælge at finde nogle brugte tagplader. Bruge tagplader kan man ofte finde på online markeder som Den Blå Avis og Gul & Gratis. Men nogen gange kan man også finde restlagre, frasorterede produkter og transport skadede varer, der kan købes til nedsat pris. Det gælder f.eks. når det handler om stålplader. Et eksempel på dette er Profilmetal's lagersalg.

En tagtype der trænger til renovering

Hvem producerer/sælger egentlig de forskellige tagtyper i Danmark? Der er faktisk et par stykker, flere end man lige skulle tro. På disse sider vil vi kigge lidt på dem og skrive lidt om hvad de kan og ikke kan. Her på listen vil vi undlade lokale byggemarkeder, da de ofte dækker hele eller dele af det fulde sortiment.

Langt de fleste produkter sælges kun gennem forhandlere, men enkelte kan du handle direkte med. I de tilfælde hvor du kan handle direkte, vil firmaoplysningerne være udstyret med et telefonnummer. På sådan en lang liste over leverandører, kan vi ikke udelukke at nogen er glemt, hvid du syntes at et firma mangler, så send en e-mail.

Husk at støtte de danske producenter.

Leverandører

Forbrugervejledning Type? Undertag? Garanti? Salg?
Sverige
Benders
Betontegl Ja 10-30 år Byggemarked
Dansk
IBF A/S
Betontegl Ja 30 år Byggemarked
Tysk
BMI (Tidl. Monier)
Betontegl Ja 15-30 år Byggemarked
Dansk
Cembrit A/S
Fibercement Kræver ikke 15 år Byggemarked
Dansk
Cembrit A/S
Skifertag Kræver ikke 15 år Byggemarked
Fransk
Onduline
Onduline Kræver ikke 15 år Klik her
Dansk
Profilmetal A/S
Ståltag Anbefales 10-40 år Klik her
Dansk
Areco Profiles A/S
Ståltag Anbefales 10-40 år Byggemarked
Tyskland
DS Stålprofil A/S
Ståltag Anbefales 15-30 år Byggemarked
USA
BMI (tidl. Icopal) (Decra/AeroDek)
Ståltag Anbefales 30 år Byggemarked
Sverige
Lindab
Ståltag Anbefales 15-40 år Byggemarked
New Zealand
Metrotile
Ståltag Anbefales 40 år Byggemarked
Sverige
Plannja
Ståltag Anbefales 6-30 år Byggemarked
Indien
Tata Steel
Ståltag Anbefales 15-40 år Byggemarked
USA
BMI (tidl. Icopal)
Tagpap Ja 10-15 år Byggemarked
USA
BMI (tidl. Icopal)
Shingles Ja 10-15 år Byggemarked
Dansk
Randers Tegl
Tegltag Ja 15 år Byggemarked
Tysk
BMI (tidl. Monier)
Tegltag Ja 15 år Byggemarked
Tysk
Plastmo
Termotag Nej 10 år Byggemarked
Tysk
RIAS
Termotag Nej 10 år Byggemarked

Overstående er informationer på leverandørernes hjemmesider. Forbehold for fejl og mangler!