Tagtyper

Hvilket tag skal jeg vælge? Der findes utallige typer af tag. Afhængig af anvendelse og arkitektur vil man vælge det ene frem for det andet. Er det et ældre hus eller bindingsværk vil man være tilbøjelig til at lægge stråtag, men i andre tilfælde kan det også være et andet materiale. Skal du have nye tagplader, så er der god inspiration at hente her på siden.

I de underliggende afsnit, som du kan vælge i menuen, vil du udover, at kunne læse lidt om de forskellige tagtyper også kunne læse lidt om hvor de forskellige materialer kommer fra, leverandør info og meget mere. Det er ikke sikkert at du kan finde alt, men vi vil gøre vores bedste for at have så bred information tilgængelig som overhovedet muligt, så du kan finde lige netop den tagtype du leder efter.

Nogen leverandører sælger direkte til dig som kunde, mens andre kun sælger gennem byggemarkeder m.v. De detaljer vil vi komme ind på under de forskellige leverandører. Hvis du har et tag som på nedenstående billede, var det måske en idé med nye tagrender, nu du er i gang? Det er billigere at få lavet det hele på en gang, end at få det lavet af flere gange.

Held og lykke med at finde den tagtype, der passer til dig og din bygning.

Læs mere om tagplader her.

Nye tagplader?

Nye tagplader er noget der skal holde i rigtig mange år. Når du skal have nye tagplader, så gælder det derfor om at undersøge markedet, så du får de rigtige tagplader. Hvilken tagtype eller tagmateriale der dækker dit behov, skal du gøre op med dig selv. Nye tagplader findes i mange former og farver og kan enten leveres til et Gør-Det-Selv projekt, eller monteres af en håndværker. Kig rundt omkring på Taginfo.dk og bliv klogere på, hvilken løsning du skal vælge.

Info om affiliate links

Brugte tagplader?

Hvis du skal have dækket et gammelt skur, hvor udsende og garanti ikke betyder det store, så kan du vælge at finde nogle brugte tagplader. Bruge tagplader kan man ofte finde på online markeder som Den Blå Avis og Gul & Gratis. Men nogen gange kan man også finde restlagre, frasorterede produkter og transport skadede varer, der kan købes til nedsat pris. Det gælder f.eks. når det handler om stålplader. Et eksempel på dette er Profilmetal's restlager.

En tagtype der trænger til renovering
© Ichbins11 – Fotolia.com