Termotag

Indlægget indeholder reklame igennem affiliate links for:
10-4.dk og 3byggetilbud.dk

Hvis der skal en masse lys gennem taget, så er termotag slet ikke noget dårligt valg. Hvad enten du har en havestue, en udestue eller en vinterhave kan det være rart med noget sollys, selv om man sidder under tag og nyder kaffen. I dette tilfælde vil andre tagtyper ikke være egnet, da de ikke tillader lys gennemfald i samme omfang.

Ud over lys så er en anden fordel ved termotag, at det findes i flere størrelser og farver. Du er således ikke bundet til en farve, nej, der er mulighed for at vælge den farve der passer til din konstruktion. Moderne termotagplader har den fordel at de modvirker kondens og samtidig har den isolerende effekt opbygningen giver. Termotag samles nemt med en aluliste og skruer. Desuden findes der en række inddækninger og tætningsbånd man kan anvende. Husk at læse den medfølgende monteringsvejledning før montages påbegyndes. På den måde sikres det at du får de nødvendige tips og tricks vedr. montage.

Som man kan se på nedenstående billede, så er termotaget, (I dette tilfælde en tyk variant fra danske Plastmo) gennemsigtigt og splittet op i flere lag/luftlommer. Det giver den isolerende effekt, når lag på lag af luft ligger oven på hinanden og bliver varmet op af solens stråler.

plastmo termotag

Hvor kan man købe termotag?

Termotag forhandles af langt de fleste byggemarkeder og trælaster. Men hvis du vil have varerne leveret til døren, så kan de også bestilles online, online er det tilmed nemt at finde det største udvalg og mange gange finder man også billigst online. Hvem ønsker ikke et billigt termotag?

.

Det kan være lidt svært at overskue hvilke dele man skal bruge. Der er derfor lavet en beregner, der kan fortælle, præcis hvad du skal bruge til dit nye termotag. Klik her for at gå til beregneren, som en lille bonus, så kan du lægge varerne direkte i kurven, når den har beregnet hvad du skal bruge. Nemmere bliver det ikke! Så kan man hurtigt finde det nye tag. termotag udestue, tjek!

Når taget er lagt og du nyder den isolerende effekt og samtidig solen der skinner gennem pladerne, så er der dog et par ting du skal være opmærksom på. Du bør ikke gå på dit termotag. Desuden bør du skrabe sne af taget, for ikke at overbelaste bæreevnen. Max lægteafstand er 80 cm. Prisen pr. plade ligger og variere fra 500-1000 kr. men det kan være svært at overskue markedet, da de findes i flere kvaliteter, lag og tykkelser.

Plastmo Twinlite16_opal_roeg
© Plastmo.dk

Typer af Termotag

Du kender sikkert de traditionelle termotagplader, de monteres nemt med en skinne og tætning mellem hver plade. En anden mulighed er Plastmo ClickLite Termotag, i modsætning til de traditionelle termotagplader, udmærker ClickLite sig, ved at tagpladerne klikkes sammen, let og elegant. Med ClickLite er du fri for synlige beslag og skruer.

En anden type for termotags systemer click-step, der kommer fra RIAS. I modsætning til Plastmo's ClickLite, så bankes Click-Step sammen med fer og not (Som man kender det fra profilbrædder og gulvbrædder mv.) Pas endelig på du ikke banker for hårdt, når pladerne skal slås sammen, du risikere at ødelægge pladerne.

Spærene er klar til et termotag

Annonce:
Få et Gratis tagtjek og undgå dyre skader