Tagrender

Indlægget indeholder reklame igennem affiliate links for:
Vvs.dk og Profilmetal.dk

Gør dit hus en tjeneste, hæng tagrender op. Tagrender har en meget vigtig funktion, i det de opsamler regnvandet fra taget og leder det ned i kloarken eller brønden. Det ved enhver, men hvorfor er det praktisk? Jo ser du, hvis du ikke har tagrender på dit hus, skur eller bygning, så vil vandet fra taget rende ned og lægge sig langs husets fundament. Hvis vandet kommer ned omkring fundamentet, er der risiko for at det kan gøre skade på husets fundament og dermed også vægge. Få derfor hængt tagrender op, monteret et nedløbsrør og etableret et sted hvor vandet kan rende hen, hvis en sådan foranstaltning ikke allerede eksisterer.

Hvis du har en have med en masse blomster, kan du i øvrigt drage fordel af regnvandet. Ved hjælp af en vandafledning i nedløbsrøret  kan du lede alt eller dele af vandet ned i en opsamlings tønde. Der kan du opbevare vandet til du skal ud og gå tur med vandkanden. En fordel ved denne vand opsamling er, at du sparer på vandregningen og bruger vandet der hvor der er behov for det, frem for måske at skabe oversvømmelse i lavtliggende områder.

Hvilken slags tagrende skal man vælge?

Hvis du spørger en sjællander, hvilken tagrende der er den rigtige, så er der kun en rigtig mulighed og det er Plastmo. Plastmo holder til i Ringsted, midt på Sjælland. Plastmo levere både Plasttagrender og Metal tagrender i bl.a. Stål, Kobber og Zink. Det unikke ved Plastmo's tagrender er at de bliver limet og endda har en lang garanti. Nu tænker du måske, lim det holder da ikke? Men jo, Plastmo har solgt tagrender siden 1961 og ved bestemt hvad de laver. Hos Plastmo får du mellem 8 og 25 års garanti. Garantien afhænger af materialevalg. Se priser og bestil her

Du tænker måske at plast tagrender et det billige valg. Men faktisk så er både Stål og AluZink billigere end Plasttagrender. Her efter følger Zink og Kobber som er blandt de dyreste metaller du kan få tagrenden produceret i.

Nedenstående er priseksempler på AluZink tagrende og dele. Priserne er pr. stk.

Tagrender 125 mm. / Ø75 mm.

AluZink brøndkrave Ø87/150 mm AluZink brøndkrave Ø87/150 mm
Pris:
107,50  
Læs mere »

Brønkrave til tagrende nedløbsrør. Monteres for enden af enten Nedløbsrør, eller Nedførsel, afhængigt af hvordan nedløbet er monteret. Brøndkravens funktion er at være en fin inddækning oven på regnbrønden. 150 mm. passer oven på cement rør. Brøndkrav

AluZink Bøjning Ø87 mm 70° AluZink Bøjning Ø87 mm 70°
Pris:
48,75  
Læs mere »

AluZink Bøjning 70 gr. Ø87 mm. Forbinder tudstykket med nedløbsrøret, nedløbsrøret med brøndkraven og anvendes som udkaster, hvis der ikke er tagrendebrønd. Hvis der er tagrendebrønd: Beregn 2 stk. Bøjning mellem tudstykke og nedløsrør. Beregn 2 stk.

AluZink Endebund 125 AluZink Endebund 125
Pris:
23,75  
Læs mere »

Endebunde. Passer til begge ender af tagrenden. Tætnes med fugemasse, f.eks. Tagfugemasse.

AluZink Gering 125. Indvendig 90° AluZink Gering 125. Indvendig 90°
Pris:
151,25  
Læs mere »

Gering indv. 90°. Til alle materialer og str. Skal der bruges to samlestykker. Anvendes typisk ved tilbygning, hvor tagrenden fortsætter.

AluZink Grenrør 70 grader. Ø87. AluZink Grenrør 70 grader. Ø87.
Pris:
206,25  
Læs mere »

Grenrør 70 grader. Ø87. Hvis du skal samle to nedløbsrør. OBS: Dette grenrør er lidt anderledes i farven end de øvrige tagrende dele, da den er malet.

AluZink Rendejern. 125. Lang AluZink Rendejern. 125. Lang
Pris:
23,75  
Læs mere »

Rendejern Langt. Skaftelængde: 315mm AluZink. Passer til 125 Tagrende. Monteres med 55 cm. mellemrum. Fastgøres med 4 stk. skruer.

AluZink Samlestykke 125 AluZink Samlestykke 125
Pris:
23,75  
Læs mere »

Samlestykker, Til samling af tagrender. Husk evt. Samlestykker til Geringer. Samlestikker anvendes i forbindelse med samling af f.eks. 2 stk. 3 meters tagrender, men der bruges også 2 stk. hvis man skal rundt om et hjørne og bruger en Gering. Anvendels

AluZink Tagrende 125 - 3 meter AluZink Tagrende 125 - 3 meter
Pris:
115,00  
Læs mere »

Tagrende i Aluzink 125 mm. Produceret af 0,7 mm galvaniseret kvalitetsstål Denne tagrende er 11" og 3 meter lang. Diameter: 125 mm. Tagrenden på 3 meters længde, bruges typisk hvor der er småt med pladsen eller hvor der er behov for en forlængelse.

AluZink Tudstykke 125 / Ø87 AluZink Tudstykke 125 / Ø87
Pris:
50,00  
Læs mere »

Tudstykker 125/87, Danner overgang mellem tagrende og nedløbsrør. Tudstykket monteres på tagrenden, der hvor nedløbet ønskes. Fra tudstykket vil man normalt montere 2 stk. bøjninger, der fører nedløbet fra udhæng og ind mod muren. Er der et stort udhæn

Siderende. 30-150-20x2000 mm. Siderende. 30-150-20x2000 mm.
Pris:
112,50  
Læs mere »

Monteres på indersiden af vindskede under tagpladerne. Fungerer som en form for rende mellem vindskede og tagplade. Anvendes desuden i forbindelse med valmet tag, for at sikre vandets vej mod tagrenden. Bruges også  i forbindelse med Vindskedekapse

Tagrende pakke til Saddeltag 30 meter. 125/87 (2 nedløb) Tagrende pakke til Saddeltag 30 meter. 125/87 (2 nedløb)
Pris:
3.428,69  
Læs mere »

Tagrende i Aluzink. Produceret af 0,7 mm galvaniseret kvalitetsstål Denne tagrende 125, nedløb er Ø87. Der er tagrende til 30 meter lang. (15 meter på hver side) inkl. Nedløb. Ø87 nedløb, for bedre og hurtigere afvanding. 10 x Tagrende 125. Længde

Tagrende pakke til Saddeltag 30 meter. 125/87 (4 nedløb) Tagrende pakke til Saddeltag 30 meter. 125/87 (4 nedløb)
Pris:
4.406,00  
Læs mere »

Tagrende i Aluzink. Produceret af 0,7 mm galvaniseret kvalitetsstål Denne tagrende 125, nedløb er Ø87. Der er tagrende til 30 meter lang. (15 meter på hver side) inkl. Nedløb. Ø87 nedløb, for bedre og hurtigere afvanding. 10 x Tagrende 125. Længde

Tagrendelim 310 ml. Transparent Tagrendelim 310 ml. Transparent
Pris:
123,75  
Læs mere »

Tagrendelim transparent. 310 ml. Rækker til samling af ca. 30 meter tagrende. Kan anvendes til både Metal, AluZink, Zink og Kobber tagrender. Anvendes til at lime samlinger i tagrenden som f.eks. samlestykker, tudstykker og geringer.

Hvordan renser man en tagrende?

Den billige måde er at tilskære en skyllet og rengjort vaskemiddel dunk f.eks. Biotex. Men den holder ikke evigt og det kan også være svært at få den ind alle steder.

Er der nogen alternativer?

Der er altid alternativer og her har vi så eks. Lindab Rainline. Svenske Lindab leverer tagrender i 6 farver og derudover Kobbermetallic, AluZink og Stålmetallic. Hos Lindab får du mellem 15 og 20 års garanti, afhængigt af materiale. I modsætning til førnævnte Plastmo, så bruger man hos Lindab gummitætninger. Se priser og bestil her. Vil du hellere se et udvalg af Plast, Zink, Kobber, Stål og galvaniserede tagrender, så finder du et bredt udvalg af tagrender hos webshoppen VVS.dk

Det stopper ikke her, der findes selvfølgelig en masse andre tagrende typer, men dem der er listet her er klart de mest kendte i Danmark.

Hvad er billigst stål eller zink tagrende?

Hvis det er økonomien der tæller, så bør du vælge en Stål- eller AluZink tagrende. En Zink tagrende koster mindst det dobbelte af en Stål- eller AluZink tagrende, som ca. koster det samme. Prisen afhænger af fabrikat. Hvis du hellere vil have en plast tagrende fra Plastmo, der har mange års erfaring med det materiale, ja så skal du regne med en pris på ca. det dobbelt af Stål- eller AluZink tagrende. På trods af at prisen ofte er den samme på Stål og AluZink tagrender, så er kvaliteten på en AluZink tagrende ofte bedre. Bemærk at en Stål og AluZink tagrende bør have en dimension på 0,7 mm. da en tyndere rende bliver for levende at arbejde med.

Montering af tagrender, sådan gør du

Denne lille video viser hvordan du monterer dine tagrender.
Efter denne lille video er du klar til at bestille nye tagrender, fra Lindab, Rheinzink eller Plastmo.

Annonce:
Nettotag.dk

Skriv en kommentar