Tagrender

Indeholder reklame via affiliate links for:

VVS.dk, 10-4.dk, Davidsen.dk og Profilmetal.dk

Husk tagrender

Gør dit hus en tjeneste, hæng tagrender op. Tagrender har en meget vigtig funktion, i det de opsamler regnvandet fra taget og leder det ned i kloarken eller brønden. Det ved enhver, men hvorfor er det praktisk? Jo ser du, hvis du ikke har tagrender på dit hus, skur eller bygning, så vil vandet fra taget rende ned og lægge sig langs husets fundament. Hvis vandet kommer ned omkring fundamentet, er der risiko for at det kan gøre skade på husets fundament og dermed også vægge. Få derfor hængt tagrender op, monteret et nedløbsrør og etableret et sted hvor vandet kan rende hen, hvis en sådan foranstaltning ikke allerede eksisterer.

Hvis du har en have med en masse blomster, kan du i øvrigt drage fordel af regnvandet. Ved hjælp af en vandafledning i nedløbsrøret kan du lede alt eller dele af vandet ned i en opsamlings tønde. Der kan du opbevare vandet til du skal ud og gå tur med vandkanden. En fordel ved denne vand opsamling er, at du sparer på vandregningen og bruger vandet der hvor der er behov for det, frem for måske at skabe oversvømmelse i lavtliggende områder.

Skal i have nye tagrender på huset?

Tagrender er sådan noget, der bare hænger på huset, ikke noget man tænker på i hverdagen. Har man de skjulte tagrender, som var moderne for årtier siden, er de helt usynlige. Usynlig eller ej, så har tagrenden faktisk en vigtig funktion.

Vi bor i et land, hvor der falder en masse nedbør hver år. Er dine tagrender ikke tætte eller eksisterende, vil vandet ikke blive ledt ordentligt væk fra huset. En defekt tagrende kan give skader på både taget og husets andre dele, kort sagt, kan man sige at en utæt eller ikke eksisterende tagrende, kan blive en meget dyr fornøjelse, her vil det være langt billigere at renovere med en ny tagrende eller opsætte en tagrende.

Vigtigt er der også at kontrollere tagrenderne og nedløbsrør både forår og efterår. Hvis tagrenderne er fulde af blade og mos, kan vandet ikke løbe væk i tiltænkt tempo, her kan man risikere at tagrenden løber over og man får vand ned på upraktiske steder. Vandet skal kunne rende frit fra taget, ned i tagrenden og videre ned i nedløbsrøret, for så at ende i din vandtank, kloak eller brønd. Har du brønde i forbindelse med nedløbene, anbefales det også at rengøre dem for blad slam med en kloakrenser.

Tagrender er mange gange Gør-det-selv-arbejde, i nogle tilfælde hvor højden er stor, kan det give mening at alliere sig med en professionel håndværker.

Kan man undlade tagrender?

Nej tagrenden er lige så vigtig som taget i sig selv. Uden tagrende eller med en gammel utæt tagrende risikerer man problemer med ødelagt murværk, råd og frostsprængninger. Så lad være med at spare tagrenden væk! Du får 20 års garanti på overstående tagrende.

Skal en tagrende vedligeholdes?

Det meste af året, passer tagrenden sig selv. Men husk at rense tagrenden minimum hvert efterår. Således at mos og blade ikke propper den til, det gøres nemt med forskellige tagrenderensere eller klør fem. Når du monterer tagrenden, så husk et godt fald, man siger normalt 1 mm per meter, så hvis tagrendens samlede længde er 6 meter, skal der være 6 mm. forskel i højden, for at sikre vandet løber ud.

Tøv ikke med at kontakte os

Vi ved at tagrendesystemer, for den uerfarne kan være lidt uoverskueligt, så tøv ikke med at sende os en e-mail hvis du har spørgsmål til dit tagrendesystem. Lad dig ikke afholde dig fra at henvende dig. Vi hjælper gerne med gerne om hvad der skal bruges.

Hvilken slags tagrende skal man vælge?

Hvis du spørger en sjællander, hvilken tagrende der er den rigtige, så er der kun en rigtig mulighed og det er Plastmo. Plastmo holder til i Ringsted, midt på Sjælland. Plastmo levere både Plasttagrender og Metal tagrender i bl.a. Stål, Kobber og Zink. Det unikke ved Plastmo's tagrender er at de bliver limet og endda har en lang garanti. Nu tænker du måske, lim det holder da ikke? Men jo, Plastmo har solgt tagrender siden 1961 og ved bestemt hvad de laver. Hos Plastmo får du mellem 8 og 25 års garanti. Garantien afhænger af materialevalg. Se priser og bestil her

Du tænker måske at plast tagrender et det billige valg. Men faktisk så er AluZink– og Ståltagrender billigere end Plasttagrender. Her efter følger Zink og Kobber som er blandt de dyreste metaller du kan få tagrenden produceret i.

Nedenstående er priseksempler på AluZink tagrende og dele. Priserne er pr. stk.

Her under finder du en masse enkelt dele til tagrender, som kan sammensættes til et komplet sæt. 125 mm. / Ø75 mm.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.
Alle billeder hentes fra annoncørens produktfeed.

Endebund med tud. Caracol kr. 605,00,-
Endebund med tud. Caracol

605,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Rørsamlemuffe (Restparti) kr. 126,25,-
Rørsamlemuffe (Restparti)

126,25,- pr. stk. (Spar: ,-)

Læs mere om produkterne, ved at klikke på overstående links. De fleste produktsider, har en fin og veludført vejledning, til montering.

Hvordan renser man en tagrende?

Den billige måde er at tilskære en skyllet og rengjort vaskemiddel dunk f.eks. Biotex. Men den holder ikke evigt og det kan også være svært at få den ind alle steder.

Tagrende materialer

Tagrender findes i mange forskellige fabrikater og mange forskellige prisniveauer.

AluZink tagrender

Noget der vinder frem er AluZink tagrender. En økonomiske og stærke tagrende, der via en kombination af zink og aluminium, giver den unikke overflade, der samtidig er selvhelende i tilfælde af riser og på snitflader. Overfladens opbygning guver tagrenden en ekstra lang beskyttelse mod korrosion. Et godt valg til det danske vejr.

AluZink er et fantastisk materiale, da det ikke knækker og via galvaniseringen holder til det danske vejr og vind. Typisk leveres Aluzink tagrender med 20 års garanti og dermed kan du slippe for bekymringerne, selv om regnen vælter ned, en sikkerhed der varer i de næste mange år.

Aluzink tagrender har lang holdbarhed og fås til ganske fornuftige priser, i forhold til andre tagrende materialer. Hvad koster 30 meter tagrende, med nedløb og tilbehør? Ja ofte under 5.000,- kr. afhængigt af husets opbygning.

Plastiktagrender

Noget man finder på rigtig mange huse er plastiktagrender, de har den fordel at de ikke ruster og fås i mange farver og størrelser. Ulempen ved plastik er at det knækker med tiden. De holder i rigtig mange år, men ikke for evigt.

Kobbertagrender

Noget mere eksklusivt er kobbertagrender. Kobbertagrender får med tiden den smukke irgrønne farve, der giver god beskyttelse og lang levetid. Et flot valg, hvis huset kan bære det.

Zinktagrender

Noget eksklusivt og meget udskældt er Zinktagrender. Som ny er zinktagrenden helt blank, men med tiden vil den få en mere grålige mat patina. Trods forbud i nogle kommuner er den stadig populær.

Ståltagrender Plus

En erstatning for Zinktagrenden er Ståltagrenden. Tagrenden består af en kombination af zink, aluminium og magnesium, indvendig er den coated, hvilket gør at den kan anvendes på alle tage også i kommuner med zinkforbud.

Tagrende og betontagsten

Hvor kan jeg bestille tagrender?

Bestil dine tagrender her

Tagrende med udvendig gering. Typisk til et længehus med valmtag.

Har du et hus med vinkel eller med valme, altså hvor gavle er erstattet med tagrender, hele vejen rundt om huset? Så tøv ikke, det har vi også gjort nemt for dig. Via nedenstående link, får du alt tilbehør lagt i kurven og skal blot tilpasse mængderne. OBS der er mulighed for ekstra tilvalg f.eks. Grenrør eller Udkaster.

Find dine nye tagrender her (Lagerføres i AluZink og Sort)

Tagrende med indvendig gering og udvendig gering. Typisk til et vinkelhus med valmtag.

Er der nogen alternativer?

Der er altid alternative fabrikater og her har vi så eks. Lindab Rainline. Svenske Lindab leverer tagrender i 6 farver og derudover Kobbermetallic, AluZink og Stålmetallic. Hos Lindab får du mellem 15 og 20 års garanti, afhængigt af materiale. I modsætning til førnævnte Plastmo, så bruger man hos Lindab gummitætninger. Se priser og bestil her. Vil du hellere se et udvalg af Plast, Zink, Kobber, Stål og galvaniserede tagrender, så finder du et bredt udvalg af tagrender hos webshoppen VVS.dk

Det stopper ikke her, der findes selvfølgelig en masse andre tagrendetyper, men dem der er listet her er klart de mest kendte i Danmark.

Hvad er billigst stål eller zink tagrende?

Hvis det er økonomien der tæller, så bør du vælge en Stål- eller AluZink tagrende. En Zink tagrende koster mindst det dobbelte af en Stål- eller AluZink tagrende, som ca. koster det samme. Prisen afhænger af fabrikat. Hvis du hellere vil have en plast tagrende fra Plastmo, der har mange års erfaring med det materiale, ja så skal du regne med en pris på ca. det dobbelt af Stål- eller AluZink tagrende. På trods af at prisen ofte er den samme på Stål og AluZink tagrender, så er kvaliteten på en AluZink tagrende ofte bedre. Bemærk at en Stål og AluZink tagrende bør have en dimension på 0,7 mm. da en tyndere rende bliver for levende at arbejde med.

Montering af tagrender, sådan gør du

Denne lille video viser hvordan du monterer dine tagrender.
Efter denne lille video er du klar til at bestille nye tagrender, fra Lindab, Rheinzink eller Plastmo.

Er din tagrende blevet grim?

Vores hus var tidligere udstyret med et par 11″ plastik tagrender med ukendt alder. Undersiden af tagrenderne er over årene blevet temmelig grøn, hvilket ikke er så kønt at kigge på. Se selv her.

Tagrende før rens

1. Du starter med at finde en trappestige, en spand, noget vand og en gammel klud.
2. Start i den ene ende af huset og skrub så tagrendens underside og bagside.

I starten skubbede vi kun på forsiden. men da vi så gik ned af stigen, kunne man tydeligt se det grønne på tagrendens bagside. Stigen måtte derfor rykke tilbage til start.

3. Når du kommer til et nedløbsrør, så giver du også det en tur med kluden.
4. Når du er kommet hele vejen rundt om huset, så skulle dine tagrender gerne være pænere.

Vores så sådan her ud.

Tagrende efter rens

Til overstående behandling er der kun brugt vand og knofedt. Intet sæbe eller anden kemi.

Det pyntede på tagrenden at få det grønne skidt af! Men tagrenden er lidt slidt, så når vi får råd og skifter taget, skal vi også have nye tagrender på huset.

Hvad så med Zink tagrender?

Ja det er jo en anden sag. Hvis renden har fået en rustplet, fjernes den først med en almindelig grydesvamp overfladen vil herefter fremstå helt blank. Der kan nu pudses med WD-40 og renden vil være pæn igen. Tip fra VM Zinc.