Tagrender

Indeholder reklame igennem affiliate links for:

VVS.dk, 10-4.dk, Davidsenshop.dk og Profilmetal.dk

Gør dit hus en tjeneste, hæng tagrender op. Tagrender har en meget vigtig funktion, i det de opsamler regnvandet fra taget og leder det ned i kloarken eller brønden. Det ved enhver, men hvorfor er det praktisk? Jo ser du, hvis du ikke har tagrender på dit hus, skur eller bygning, så vil vandet fra taget rende ned og lægge sig langs husets fundament. Hvis vandet kommer ned omkring fundamentet, er der risiko for at det kan gøre skade på husets fundament og dermed også vægge. Få derfor hængt tagrender op, monteret et nedløbsrør og etableret et sted hvor vandet kan rende hen, hvis en sådan foranstaltning ikke allerede eksisterer.

Hvis du har en have med en masse blomster, kan du i øvrigt drage fordel af regnvandet. Ved hjælp af en vandafledning i nedløbsrøret kan du lede alt eller dele af vandet ned i en opsamlings tønde. Der kan du opbevare vandet til du skal ud og gå tur med vandkanden. En fordel ved denne vand opsamling er, at du sparer på vandregningen og bruger vandet der hvor der er behov for det, frem for måske at skabe oversvømmelse i lavtliggende områder.

Skal i have nye tagrender på huset?

Tagrender er sådan noget, der bare hænger på huset, ikke noget man tænker på i hverdagen. Har man de skjulte tagrender, som var moderne for årtier siden, er de helt usynlige. Usynlig eller ej, så har tagrenden faktisk en vigtig funktion.

Vi bor i et land, hvor der falder en masse nedbør hver år. Er dine tagrender ikke tætte eller eksisterende, vil vandet ikke blive ledt ordentligt væk fra huset. En defekt tagrende kan give skader på både taget og husets andre dele, kort sagt, kan man sige at en utæt eller ikke eksisterende tagrende, kan blive en meget dyr fornøjelse, her vil det være langt billigere at renovere med en ny tagrende eller opsætte en tagrende.

Vigtigt er der også at kontrollere tagrenderne og nedløbsrør både forår og efterår. Hvis tagrenderne er fulde af blade og mos, kan vandet ikke løbe væk i tiltænkt tempo, her kan man risikere at tagrenden løber over og man får vand ned på upraktiske steder. Vandet skal kunne rende frit fra taget, ned i tagrenden og videre ned i nedløbsrøret, for så at ende i din vandtank, kloak eller brønd. Har du brønde i forbindelse med nedløbene, anbefales det også at rengøre dem for blad slam med en kloakrenser.

Tagrender er mange gange Gør-det-selv-arbejde, i nogle tilfælde hvor højden er stor, kan det give mening at alliere sig med en professionel håndværker.

Hvilken slags tagrende skal man vælge?

Hvis du spørger en sjællander, hvilken tagrende der er den rigtige, så er der kun en rigtig mulighed og det er Plastmo. Plastmo holder til i Ringsted, midt på Sjælland. Plastmo levere både Plasttagrender og Metal tagrender i bl.a. Stål, Kobber og Zink. Det unikke ved Plastmo's tagrender er at de bliver limet og endda har en lang garanti. Nu tænker du måske, lim det holder da ikke? Men jo, Plastmo har solgt tagrender siden 1961 og ved bestemt hvad de laver. Hos Plastmo får du mellem 8 og 25 års garanti. Garantien afhænger af materialevalg. Se priser og bestil her

Du tænker måske at plast tagrender et det billige valg. Men faktisk så er AluZink– og Ståltagrender billigere end Plasttagrender. Her efter følger Zink og Kobber som er blandt de dyreste metaller du kan få tagrenden produceret i.

Nedenstående er priseksempler på AluZink tagrende og dele. Priserne er pr. stk.

Her under finder du en masse enkelt dele til tagrender, som kan sammensættes til et komplet sæt. 125 mm. / Ø87 mm.

AluZink Rørholder Ø87 AluZink Rørholder Ø87
Pris:
21,25  
Læs mere »

Hængselstift Ø87. Skrues fast i væg/mur. Monteres med indbyrdes afstand på ca. 2000 mm. Der anvendes 2 stk. pr. Nedløbsrør. Uanset om nedløbsrørholderen skal monteres på en væg af træ eller mur. Monteres med 2 stk. skruer.

AluZink Konsoljern. 125. Lodret AluZink Konsoljern. 125. Lodret
Pris:
25,00  
Læs mere »

Anvendes på lodret sternbræt. AluZink. 125. Monteres med 60 cm. mellemrum.

AluZink Rørsamlemuffe Ø87 AluZink Rørsamlemuffe Ø87
Pris:
25,00  
Læs mere »

Rørsamlemuffe. Ø87 AluZink Anvendes som mellemstykke ved samlinger på nedløbsrør.

AluZink Samlestykke 125 AluZink Samlestykke 125
Pris:
30,00  
Læs mere »

Samlestykker til samling af tagrender. Husk evt. samlestykker til geringer. Samlestykker anvendes i forbindelse med samling af f.eks. 2 stk. 3 meters tagrender. Der bruges også 2 stk. samlestykker, hvis man skal rundt om et hjørne og bruger en gering.

AluZink Endebund 125 AluZink Endebund 125
Pris:
30,00  
Læs mere »

Endebunde. Passer til begge ender af tagrenden. Tætnes med fugemasse f.eks. Tagfugemasse.

AluZink Rendejern. 125. Lang AluZink Rendejern. 125. Lang
Pris:
30,00  
Læs mere »

Rendejern Langt. Skaftelængde: 315mm AluZink. Passer til 125 Tagrende. Monteres med 55 cm. mellemrum. Fastgøres med 4 stk. skruer.

AluZink Konsoljern. 125. Justerbar. AluZink Konsoljern. 125. Justerbar.
Pris:
48,75  
Læs mere »

Anvendes på sternbræt, indstilles til den ønskede hældning. AluZink. Monteres med 60 cm. mellemrum. Kan anvendes op til 38 graders hældning. Er hældningen større, skal der bruges Rendejern. Er dit sternbræt lodret, så brug Lodret konsoljern. Fastgø

AluZink Bøjning Ø87 mm 70° AluZink Bøjning Ø87 mm 70°
Pris:
61,25  
Læs mere »

AluZink Bøjning 70 gr. Ø87 mm. Forbinder tudstykket med nedløbsrøret, nedløbsrøret med brøndkraven og anvendes som udkaster, hvis der ikke er tagrendebrønd. Hvis der er tagrendebrønd: Beregn 2 stk. Bøjning mellem tudstykke og nedløsrør. Beregn 2 stk.

AluZink Tudstykke 125 / Ø87 AluZink Tudstykke 125 / Ø87
Pris:
62,50  
Læs mere »

Tudstykker 125/87. Danner overgang mellem tagrende og nedløbsrør. Tudstykket monteres på tagrenden, hvor nedløbet ønskes. Fra tudstykket vil man normalt montere 2 stk. bøjninger, som fører nedløbet fra udhæng og ind mod muren. Er der et stort udhæng, v

AluZink Mellemstykke Ø87. 1000 mm. AluZink Mellemstykke Ø87. 1000 mm.
Pris:
68,75  
Læs mere »

Mellemstykke. Ø87 AluZink Længde: 1000 mm. Mellemstykket har en bredde på 87 mm. Montering af Mellemstykke Mellemstykke monteres som forlængelse af nedløbsrør eller mellem to bøjninger. Husk Skruer til montering af konsoljern og hængselsstift.

AluZink Udkaster Ø87 mm. AluZink Udkaster Ø87 mm.
Pris:
71,25  
Læs mere »

Udkaster i AluZink Ø87 Udkasteren anvendes i bunden af nedløbsrør, hvor der ikke er brøndtilslutning. Udkasteren vil så lede vandet ud på jorden eller ved en lidt højere placering ud i en opstillet tank til regnvand.

Tagrendelim 310 ml. Transparent Tagrendelim 310 ml. Transparent
Pris:
130,00  
Læs mere »

Tagrendelim transparent. 310 ml. Rækker til samling af ca. 30 meter tagrende. Kan anvendes til både Metal, AluZink, Zink og Kobber tagrender. Anvendes til at lime samlinger i tagrenden som f.eks. samlestykker, tudstykker og geringer.

AluZink brøndkrave Ø87/150 mm AluZink brøndkrave Ø87/150 mm
Pris:
135,00  
Læs mere »

Brøndkrave til tagrende nedløbsrør. Monteres for enden af enten nedløbsrør eller nedførsel afhængigt af, hvordan nedløbet er monteret. Brøndkravens funktion er at være en fin inddækning oven på regnbrønden. 150 mm. passer oven på cementrør. Brøndkrave

AluZink Tagrende 125 - 3 meter AluZink Tagrende 125 - 3 meter
Pris:
143,75  
Læs mere »

Tagrende i Aluzink 125 mm. Produceret af 0,7 mm galvaniseret kvalitetsstål. Denne tagrende er 11" og 3 meter lang. Diameter: 125 mm. Tagrenden på 3 meters længde bruges typisk, hvor der er småt med pladsen eller, hvor der er behov for en forlængelse

AluZink Nedløbsrør Ø87. 3000 mm. AluZink Nedløbsrør Ø87. 3000 mm.
Pris:
180,00  
Læs mere »

Nedløbsrør. Ø87 AluZink Længde: 3000 mm. Nedløbsrøret har en bredde på 87 mm. Montering af nedløbsrør Nedløbsrøret monteres med 2 stk. Rørholder/Hængselsstift pr. nedløbsrør. Hvis du ønsker at opsamle regnvand, så kan du med fordel benytte en Vand

AluZink Gering 125. Udvendig 90° AluZink Gering 125. Udvendig 90°
Pris:
190,00  
Læs mere »

Gering Udvendig. 90°. Til alle materialer og str. skal der bruges to samlestykker. Anvendes typisk ved vamlet tag.

AluZink Gering 125. Indvendig 90° AluZink Gering 125. Indvendig 90°
Pris:
190,00  
Læs mere »

Gering indvending 90°. Til alle materialer og str. skal der bruges to samlestykker. Anvendes typisk ved tilbygning, hvor tagrenden fortsætter.

AluZink Vandudviser m/klap Ø87. AluZink Vandudviser m/klap Ø87.
Pris:
247,50  
Læs mere »

AluZink Vandudviser m/klap Ø87 mm. Anvendes i forbindelse med nedløbsrør, hvis man ønsker udtag til f.eks. vandtønde. Husk at bestille 2 stk. Rørsamlemuffer for at samle vandudviser med nedløbsrør.

Grenrør 70 grader. Ø87. Grenrør 70 grader. Ø87.
Pris:
258,75  
Læs mere »

Grenrør 70 grader. Ø87. Hvis du skal samle to nedløbsrør. OBS: Dette grenrør er lidt anderledes i farven end de øvrige tagrende dele, da den er malet i en AluZink lignende farve.

Tagrende pakke til Saddeltag 30 meter. 125/87 (2 nedløb) Tagrende pakke til Saddeltag 30 meter. 125/87 (2 nedløb)
Pris:
4.773,75  
Læs mere »

Tagrende i Aluzink. Produceret af 0,7 mm galvaniseret kvalitetsstål. På denne tagrende 125 er nedløb Ø87. Der er tagrende til 30 meter længde. (15 meter på hver side) inkl. nedløb (Ø87 nedløb for bedre og hurtigere afvanding). 10 x Tagrende 125. L

Læs mere om produkterne, ved at klikke på overstående links. De fleste produktsider, har en fin og veludført vejledning, til montering.

Hvordan renser man en tagrende?

Den billige måde er at tilskære en skyllet og rengjort vaskemiddel dunk f.eks. Biotex. Men den holder ikke evigt og det kan også være svært at få den ind alle steder.

Tagrende materialer

Tagrender findes i mange forskellige fabrikater og mange forskellige prisniveauer.

AluZink tagrender

Noget der vinder frem er AluZink tagrender. En økonomiske og stærke tagrende, der via en kombination af zink og aluminium, giver den unikke overflade, der samtidig er selvhelende i tilfælde af riser og på snitflader. Overfladens opbygning guver tagrenden en ekstra lang beskyttelse mod korrosion. Et godt valg til det danske vejr.

AluZink er et fantastisk materiale, da det ikke knækker og via galvaniseringen holder til det danske vejr og vind. Typisk leveres Aluzink tagrender med 20 års garanti og dermed kan du slippe for bekymringerne, selv om regnen vælter ned, en sikkerhed der varer i de næste mange år.

Aluzink tagrender har lang holdbarhed og fås til ganske fornuftige priser, i forhold til andre tagrende materialer. Hvad koster 30 meter tagrende, med nedløb og tilbehør? Ja ofte under 5.000,- kr. afhængigt af husets opbygning.

Plastiktagrender

Noget man finder på rigtig mange huse er plastiktagrender, de har den fordel at de ikke ruster og fås i mange farver og størrelser. Ulempen ved plastik er at det knækker med tiden. De holder i rigtig mange år, men ikke for evigt.

Kobbertagrender

Noget mere eksklusivt er kobbertagrender. Kobbertagrender får med tiden den smukke irgrønne farve, der giver god beskyttelse og lang levetid. Et flot valg, hvis huset kan bære det.

Zinktagrender

Noget eksklusivt og meget udskældt er Zinktagrender. Som ny er zinktagrenden helt blank, men med tiden vil den få en mere grålige mat patina. Trods forbud i nogle kommuner er den stadig populær.

Ståltagrender Plus

En erstatning for Zinktagrenden er Ståltagrenden. Tagrenden består af en kombination af zink, aluminium og magnesium, indvendig er den coated, hvilket gør at den kan anvendes på alle tage også i kommuner med zinkforbud.

Tagrende og betontagsten

Tagrendepakker

Når man køber en pakke, er der typisk indbygget mængderabat eller tidsbesparelser. I nedenstående pakker er der et udvalg af tilbehør til 30 meter. (et længehus på 15 meter) og 2 eller 4 nedløbsrør.

Dækker nedenstående pakker ikke dit behov, så kan de nemt suppleres med f.eks. 2 ekstra tagrender og 2 stk. samlestykker. Så kan tagrenden nemt forlænges til 36 meter. (et længehus på 18 meter)

Tagrende pakke til Saddeltag 30 meter. 125/87 (2 nedløb) Tagrende pakke til Saddeltag 30 meter. 125/87 (2 nedløb)
Pris:
4.773,75  
Læs mere »

Tagrende i Aluzink. Produceret af 0,7 mm galvaniseret kvalitetsstål. På denne tagrende 125 er nedløb Ø87. Der er tagrende til 30 meter længde. (15 meter på hver side) inkl. nedløb (Ø87 nedløb for bedre og hurtigere afvanding). 10 x Tagrende 125. L

Tagrende pakke til Saddeltag 30 meter. 125/87 (4 nedløb) Tagrende pakke til Saddeltag 30 meter. 125/87 (4 nedløb)
Pris:
5.804,50  
Læs mere »

Tagrende i Aluzink. Produceret af 0,7 mm galvaniseret kvalitetsstål Denne tagrende 125, nedløb er Ø87. Der er tagrende til 30 meter lang. (15 meter på hver side) inkl. nedløb. Ø87 nedløb for bedre og hurtigere afvanding. 10 x Tagrende 125. Længde

Dækker nedenstående pakker ikke dit behov, så kan de nemt suppleres med f.eks. 2 ekstra tagrender og 2 stk. samlestykker. Så kan tagrenden nemt forlænges til 36 meter. (et længehus på 18 meter)

Tagrende pakke til Saddeltag 30 meter. 125/87 (2 nedløb) Tagrende pakke til Saddeltag 30 meter. 125/87 (2 nedløb)
Pris:
4.773,75  
Læs mere »

Tagrende i Aluzink. Produceret af 0,7 mm galvaniseret kvalitetsstål. På denne tagrende 125 er nedløb Ø87. Der er tagrende til 30 meter længde. (15 meter på hver side) inkl. nedløb (Ø87 nedløb for bedre og hurtigere afvanding). 10 x Tagrende 125. L

Tagrende pakke til Saddeltag 30 meter. 125/87 (4 nedløb) Tagrende pakke til Saddeltag 30 meter. 125/87 (4 nedløb)
Pris:
5.804,50  
Læs mere »

Tagrende i Aluzink. Produceret af 0,7 mm galvaniseret kvalitetsstål Denne tagrende 125, nedløb er Ø87. Der er tagrende til 30 meter lang. (15 meter på hver side) inkl. nedløb. Ø87 nedløb for bedre og hurtigere afvanding. 10 x Tagrende 125. Længde

Overstående dækker ikke mit behov

Nej det passer ikke til alle huse, derfor har vi sørget for at det er nemt at tilpasse mængden. Via nedenstående link, får du alt tilbehør i pakken lagt i kurven og skal blot tilpasse mængderne.

Læg varerne i min indkøbskurv nu

Tagrende med udvendig gering. Typisk til et længehus med valmtag.

Har du et hus med vinkel eller med valme, altså hvor gavle er erstattet med tagrender, hele vejen rundt om huset? Så tøv ikke, det har vi også gjort nemt for dig. Via nedenstående link, får du alt tilbehør lagt i kurven og skal blot tilpasse mængderne. OBS der er mulighed for ekstra tilvalg f.eks. Grenrør eller Udkaster.

Læg varerne i min indkøbskurv nu

Tagrende med indvendig gering og udvendig gering. Typisk til et vinkelhus med valmtag.

Er der nogen alternativer?

Der er altid alternative fabrikater og her har vi så eks. Lindab Rainline. Svenske Lindab leverer tagrender i 6 farver og derudover Kobbermetallic, AluZink og Stålmetallic. Hos Lindab får du mellem 15 og 20 års garanti, afhængigt af materiale. I modsætning til førnævnte Plastmo, så bruger man hos Lindab gummitætninger. Se priser og bestil her. Vil du hellere se et udvalg af Plast, Zink, Kobber, Stål og galvaniserede tagrender, så finder du et bredt udvalg af tagrender hos webshoppen VVS.dk

Det stopper ikke her, der findes selvfølgelig en masse andre tagrendetyper, men dem der er listet her er klart de mest kendte i Danmark.

Hvad er billigst stål eller zink tagrende?

Hvis det er økonomien der tæller, så bør du vælge en Stål- eller AluZink tagrende. En Zink tagrende koster mindst det dobbelte af en Stål- eller AluZink tagrende, som ca. koster det samme. Prisen afhænger af fabrikat. Hvis du hellere vil have en plast tagrende fra Plastmo, der har mange års erfaring med det materiale, ja så skal du regne med en pris på ca. det dobbelt af Stål- eller AluZink tagrende. På trods af at prisen ofte er den samme på Stål og AluZink tagrender, så er kvaliteten på en AluZink tagrende ofte bedre. Bemærk at en Stål og AluZink tagrende bør have en dimension på 0,7 mm. da en tyndere rende bliver for levende at arbejde med.

Montering af tagrender, sådan gør du

Denne lille video viser hvordan du monterer dine tagrender.
Efter denne lille video er du klar til at bestille nye tagrender, fra Lindab, Rheinzink eller Plastmo.

Annonce:

Skriv en kommentar