Tagvinduer og Ovenlysvinduer

Tagvinduer og ovenlysvinduer, som de også kaldes er en herlig ting at få monteret i taget. Tag-etagen er typisk meget mørk, hvis der kun er vinduer i gavlene, men med et tagvindue får rummet et helt nyt og energivenligt lys, i form af sollys.

Hvor meget lys vil du have ind? Der er ingen tvivl om at jo større vinduet er, jo mere lys kommer der ind og jo mindre penge skal du bruge på strøm i dagtimerne. En anden god ting ved tagvinduer er muligheden for udluftning. Som det er nu kan du måske kun åbne vinduerne i gavlen, men hvis du også kan åbne et tagvindue midt i huset, så får du pludselig en rigtig god gennemstrømmende ventilation.

Få tagvinduer i taget, se priser og bestil her (Reklamelink).

Hvilken type tagvindue ønsker du?

Der findes flere forskellige typer tagvinduer, det mest udbredte er Vippevinduer, der som navnet antyder kan vippes på midten. Vippevinduerne findes både i en standard version og i en version med fjernbetjening, så vinduet kan styres automatisk. En anden type er Tophængte tagvinduer, i modsætning til Vippevinduet kan det Tophængte tagvindue kun åbnes på en måde, nemlig udad. Et L-formet tagvindue benyttes når man ønsker et vindue der går fra taget og ned til gulvet, hvilket giver maksimalt lys indfald. Sidst men ikke mindst, så findes der Sidehængte tagvinduer, de benyttes ofte i forbindelse med etablering af en nødudgang, der muliggøre evakuering i nødsituationer.

Hvad med varme fra solen?

Skal dine vinduer sidde mod syd, kan det godt blive varmt om sommeren. Det er der heldigvis en løsning på, via solafskærmning. Du kan skærme for solen på to måder, enten via traditionelle gardiner, der passer lige præcis til vinduet, eller du kan få solafskærmede termoruder.

Gør-Det-Selv eller montering?

Når du skal have monteret tagvinduer, så kan du enten selv kaste dig ud i projektet, eller du kan få et tilbud fra en håndværker. Hvis du har lidt erfaring med vinduer, så skal du jo bare bruge et vindue, tagvinduer kan bestilles online. Hvis du skal have en håndværker til at gøre arbejdet, så er det nemmeste at få et uforpligtende tilbud. Det er faktisk ret nemt at få et tilbud fra håndværkeren, du skal bare beskrive dit projekt, så får du 3 uforpligtende tilbud. Bestil et tilbud her.

Tagvinduer fra Velux

De fleste kender nok et Velux vindue. Velux blev grundlagt tilbage i 1941 af bygningsingeniør, Villum Kann Rasmussen. Allerede året efter blev Velux registret som varemærke og efter godt 10 år begyndte Velux at sælge til vores nabolande. I dag er Velux repræsenteret i omegnen af 40 lande og står bag brands som VELFAC og Rationel Vinduer.

Få lys ind i huset – Få et tilbud her (Reklamelink)

Tagvinduer fra velux