Vedligeholdelse af tag

Tjek taget to gange om året

Et tag holder ikke evigt, uden løbende vedligeholdelse. Der skal derfor foretages en regelmæssig vedligeholdelse, der kan omfatte alt lige fra reparation til gennemgang af taget – Brug øjnene, så kommer du rigtig langt.

Opdager du slid og skavanker i tide, er det nemmere at rette op. Det kan f.eks. være knækkede tagsten, fygesne på loftet, et hul i tagrenden, en skadet rygning på toppen. Gå en tur rundt om huset og kig efter unormale ting, som f.eks. en revnet taghætte og en tur op på loftet og se om alt er som det skal være. Der skal f.eks. ikke lugte jordslået eller fugtigt i dit loftrum.

Rens tagrende og nedløbsrør

Du bør rense dine tagrender og nedløbsrør både sent efterår og sent forår – Det er nemlig her der er mange løse blade, der hvirvler rundt og tilstopper. Hvis vandet ikke kan løbe væk, er der risiko for frostskader på hus og sokkel. Husk også at kigge efter revner i tagrenden, når du går og fjerner bladene.

Fjern mos og blade

Når taget er tørt, kan du børste mos af dit tag, med almindelig vand og en blød kost. Man kan også kombinere med en algebehandling. da det kan være svært at nå de øverste tagplader eller tagsten med hånden. Man må aldrig bruge en højtryksrenser, da den kan skade taget, hvis man spuler direkte på taget.

Vedligeholdelse: Fej mos væk med vand og blød kost, når taget er tørt.

Generel vedligeholdelse

Når du går din omgang om huset, så tjek også træværket i form at vindskedebrædder, sternbrædder, evt. remender, vinduer osv. Et slidt og mørt vindskede bræt bør udskiftes, da en utæthed her, kan skade lægterne inden under og det er jo dem der bærer taget, mellem spærene.

Se også efter revner i husets sokkel, der skal udbedres inden frosten, da det ellers kan frostspringe yderligere. Tjek også fugen omkring vinduer og døre, en utæthed her vil kunne give fugt i facaderne. Mens huller i fugerne mellem mursten kan give anledning til murbier.

Udbedring af stormskade?

Hvis du er så uheldig at dit tag et røget af, eller måske bare er i gang med at ryge af. Så vil det være en rigtig god idé at få et tilbud i en fart!

Taget skal enten udbredres, eller helt skiftes, så du undgår flere problemer næste gang det stormer. Men hvordan får man et tilbud på udbedring af stormskade eller måske et helt nyt tag på denne tid af dagen? Langt de fleste holder jo lukket nu, hjælpen er nær!

1. Du bestiller 3 uforpligtende tilbud (helt uforpligtende)
2. Du får 3 tilbud, og udbeder dig svar omkring hvornår de kan gå i gang.
3. Håndværkeren kommer og ordner dit tag.

Du har nu fået 3 tilbud, du har valgt det der var billigst, eller hurtigst ville blive klare og vupti, du har fået løst dit problem! Men hvordan får man 3 tilbud på en gang? Det er ganske simpelt, følg dette link, så er du i gang!

Udbedring af stormskader skal ske inden der opstår følgeskader!
Håndværkere i hele landet er klar til at give dig et godt tilbud!

Stormskade på tagflade