Tagpap

Tagpap har en lang historie. Første gang det dukker op er engang i slutningen af 1700-tallet. Hvor man fandt ud af at blande sand, ler og tjære, til en form for tagplader. Det har sidenhen vundet indpas i bl.a. Danmark, hvor den nok mest kendte producent er Icopal.

Tagpap findes i dag i ruller, som smeltes sammen, ved hjælp af en brænder. En belægning som kan bruges til stort set alle tage. Tagpaptag er derfor ofte brugt på flade tage, da det ikke kræver den store taghældning, blot vandet kan komme væk. De fleste producenter anbefaler dog 1,4 (1:40) – 2,9 (1:20) graders fald som minimum. Læs mere om hældningen i Tagpapbogen.


© Kadmy – Fotolia.com

Hvad får man af garanti på et tagpaptag? Garantien ligger typisk et sted mellem 10 og 15 år, afhængig af hvilken type du vælger. Kan alle og en hver montere et tagpaptag? Ja, for du kan helt spare gasbrænderen væk, og købe selvklæbende tagpap. Gasbrænderen bør betjenes af faguddannede personer, da den kan efterlade gløder, som kan føre til brand.

Tagpap kræver som regel ikke vedligeholdelse de første 10 år, men her efter skal taget gerne overstrøes med asfalt, gerne på en varm sommerdag, så asfalten kan trænge ned i tagets mindste revner og tætne tagfladen.


Spar penge – modtag 3 tilbud på
tagrenovering vælg det billigste!

Det er meget let, du udfylder en formular, den sendes til en række forskellige håndværkere.
Håndværkerne ved at kun det bedste tilbud vælges, så derfor spidser de blyanten.
Gå til formularen, det er helt gratis:
Tilbud på Tagrenovering (Reklamelink)Tagpap produceres bl.a. af:
Danske Icopal

Hvis du har Gør-Det-Selv evner kan du bestille dit Tagpap online og få det leveret til døren.

Bestil Tagpap her (Reklamelink)

Eneste egentlige alternativ til tagpap ved den meget lave taghældning er en tagdug. Dugen består af plastfolie, som typisk lægges ud på krydsfinerplader.

Et tagpap tag, vejer ca. 5,5 kg. pr. kvadratmeter, der gives mellem 10 og 15 års garanti.

Typer af tagpap?

Den klassiske type tagpap er ruller der rulles ud og smeltes sammen. Men det kan også gøres på en mere elegant måde. Mange vælger i dag Shingles, der består af lapper i forskellige former, som klæbes oven på hinanden. Et eksempel på Shingles ses på billedet her under. En tredje type tagpap er listetækning. Det kan beskrives som nogle trekant profiler til at montere oven på tagpap. Icopal fører alle 3 beskrevne typer.

© picturegarden - Fotolia.com
© picturegarden – Fotolia.com

Hvad koster et nyt tag?

Det har aldrig været nemmere at få svar på det spørgsmål. Som udgangspunkt skal du nok regne med 300-400 kr. pr. kvadratmeter. Men frem for gætterier, så få et uforpligtende tilbud her:

.

Kan jeg lægge tagpap i regnvejr?

Undgå at lægge tagpap tag i regnvejr, det er ikke optimalt.