Tagpap

Jydsk Tagteknik, 10-4.dk og 3byggetilbud.dk

Tagpap har en lang historie. Første gang det dukker op er engang i slutningen af 1700-tallet. Hvor man fandt ud af at blande sand, ler og tjære, til en form for tagplader. Det har sidenhen vundet indpas i bl.a. Danmark, hvor den nok mest kendte producent er Icopal.

Tagpap findes i dag i ruller, som smeltes sammen, ved hjælp af en brænder. En belægning som kan bruges til stort set alle tage. Tagpaptag er derfor ofte brugt på flade tage, da det ikke kræver den store taghældning, blot vandet kan komme væk. De fleste producenter anbefaler dog 1,4 (1:40) – 2,9 (1:20) graders fald som minimum. Læs mere om hældningen i Tagpapbogen.

Tagpap med brænder

Hvad får man af garanti på et tagpaptag? Garantien ligger typisk et sted mellem 10 og 15 år, afhængig af hvilken type du vælger. Kan alle og en hver montere et tagpaptag? Ja, for du kan helt spare gasbrænderen væk, og købe selvklæbende tagpap. Gasbrænderen bør betjenes af faguddannede personer, da den kan efterlade gløder, som kan føre til brand.

Tagpap kræver som regel ikke vedligeholdelse de første 10 år, men her efter skal taget gerne overstrøes med asfalt, gerne på en varm sommerdag, så asfalten kan trænge ned i tagets mindste revner og tætne tagfladen.


Mini kursus i Tagpap fra BMI Icopal

Kan anvendes på både nye og gamle tage. Det er hurtigt at lægge. Sømmes fast og tætnes med selvklæbende overlæg

Icopal Mono Tagpap 512 - Topsafe - 1 x 7 m - kulsort Icopal Mono Tagpap 512 - Topsafe - 1 x 7 m - kulsort
Pris:
1.169,00  
Læs mere »

Icopal Mono Tagpap 512 - Topsafe - 1 x 7 m - kulsort En af dem er, at det er så enkelt. Icopal TopSafe er en revolution i sig selv. Lige til at lægge på - i ét lag. • Icopal TopSafe kan anvendes på både nye og gamle tage. • Det er hurtigt at lægg

Annonce:
Gratis Tagtjek

En Gør-det-selv tagpap, der er Hurtig, Enkel og Sikker. Montering uden gasbrænder og Stærk 2-lagsløsning som sikrer en lang levetid. Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Når tagpap skal vedligeholdes med flydende produkter

Produkter til reparation og vedligeholdelse af tagpap tage

Icopal flydende tagasfalt 5 L Icopal flydende tagasfalt 5 L
Pris:
319,95  
Læs mere »

Forlæng levetiden på dit tagpaptag ved at overstryge med Icopal tagasfalt. Koldflydende asfalt på terpentinbasis. Påføres med kost eller pensel. Forbrug 0,5-1,0 L. pr. m²

Icopal Tagasfalt - 10 Lt Icopal Tagasfalt - 10 Lt
Pris:
509,00  
Læs mere »

Koldflydende asfalt tilsat fibre og anvendes til overstrygning i forbindelse med vedligeholdelse af tagpaptage. Forbrug ca. 0,5-1,0 ltr. pr. m2.

Icopal Tagasfalt - 20 Lt Icopal Tagasfalt - 20 Lt
Pris:
949,00  
Læs mere »

Koldflydende asfalt tilsat fibre og anvendes til overstrygning i forbindelse med vedligeholdelse af tagpaptage. Forbrug ca. 0,5-1,0 ltr. pr. m2.

Icopal Tagasfalt - 5 Lt Icopal Tagasfalt - 5 Lt
Pris:
319,00  
Læs mere »

Koldflydende asfalt tilsat fibre og anvendes til overstrygning i forbindelse med vedligeholdelse af tagpaptage. Forbrug ca. 0,5-1,0 ltr. pr. m2.

Tagpap produceres bl.a. af:
Danske Icopal

Hvis du har Gør-Det-Selv evner kan du bestille dit Tagpap online og få det leveret til døren.

Eneste egentlige alternativ til tagpap ved den meget lave taghældning er en tagdug. Dugen består af plastfolie, som typisk lægges ud på krydsfinerplader.

Et tagpap tag, vejer ca. 5,5 kg. pr. kvadratmeter, der gives mellem 10 og 15 års garanti.

Typer af tagpap?

Den klassiske type tagpap er ruller der rulles ud og smeltes sammen. Men det kan også gøres på en mere elegant måde. Mange vælger i dag Shingles, der består af lapper i forskellige former, som klæbes oven på hinanden. Et eksempel på Shingles ses på billedet her under. Shingles anvendes på både legehuse, skure, carporte, sommerhuse og træhytter. En tredje type tagpap er listetækning. Det kan beskrives som nogle trekant profiler til at montere oven på tagpap. Icopal fører alle 3 beskrevne typer.

© picturegarden - Fotolia.com

Hvad koster et nyt tag?

Det har aldrig været nemmere at få svar på det spørgsmål. Som udgangspunkt skal du nok regne med 300-400 kr. pr. kvadratmeter. Men frem for gætterier, så få et uforpligtende tilbud her:

.

Kan jeg lægge tagpap i regnvejr?

Undgå at lægge tagpap tag i regnvejr, det er ikke optimalt.

Annonce: