Inddækninger Alu/Stål

Indeholder reklame via affiliate links for:

Profilmetal.dk, Nettotag.dk

Inddækninger er noget man kan bruge i mange tilfælde. Det kan eks. være en vindskede inddækning, der tildækker vindskedebrættet, således at man ikke behøver male så tit. Afhængigt af inddækning, så kan du faktisk helt undgå at male. Det er jo nem vedligeholdelse.

Taginddækninger tæller f.eks. også inddækninger som tagfod/fodblik, rygning, og kapsler, inddækning mod mur, rund rygning m.v. Facadeinddækning tæller f.eks. inddækninger omkring vinduer, dører og porte. Her er kort sagt, noget for enhver smag.

Fælles for alle inddækninger her under, er at de er produceret til at holde i det danske klima. Find dine inddækninger her.

Hos en af de sider der bliver linket til findes følgende modeller:

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.
Alle billeder hentes fra annoncørens produktfeed.

Indlæs flere produkter

Men vindskede inddækninger er kun en lille del af alle de typer inddækninger der findes. En anden inddækning man ofte efterspørger er Skotrende inddækninger, Sternrende inddækninger og Tagfod/Fodblik. Her kan man så vælge at få inddækningerne i blank aluminium, eller du kan vælge en større farveplette i stål.

Jeg kan godt lide at male

Kan du godt li at svinge penslen, så kan du nøjes med en Alukapsel eller en Stålkapsel, der blot monteres oven på vindskede brættet. Det sikrer at træet overside ikke udsættes for vind og vejr, men skånes under kapslen. Her blotter du kun det stærke kernetræ ud imod vind og vejr. Det holder meget længere end, hvis du undlader inddækningen.

Fastgørelse af inddækninger

Uanset om der er tale om stål- eller aluminiumsprofiler, så kan de monteres med enten skruer eller nitter. For at få dem til at slutte tæt, vil man normalt lave et overlap på inddækningen. Hvor meget overlæg du laver afhænger af hvor mange inddækninger du har. Men selv ville jeg holde et overlap på 5-10 cm.

Hvad er bedst?

Hvis du ønsker en bestemt farve, så er stål bedst, da der ofte er en hel palet at vælge imellem. Er du derimod ligeglad med farven, så kan du gå efter prisen og se om stål eller Aluminium er billigst.

Hvad er en vindskede?

En vindskede, er det bræt der monteres på husets gavl, langs med tagfladens hældning. Vindskedens opgave er at forhindre regn og sne i at trænge ind i tagkonstruktionen. Hvis vand og sne trænger ind, kan det give vandskader, som kan føre til svamp og råd. Svamp og råd er det sidste man ønsker i sin tagkonstruktion. Vindskeder ses tit udført i træ, evt. beklædt med en alu eller stål inddækning.