Undertag

Hvad er et undertag? Et undertag er en dug eller en serie af træplader, afhængigt af tagtype, hvis opgave består i at beskytte huset mod regn, sne og kondens. Dette kommer enten fra tagdækningen eller igennem tagdækningen. Undertag anvendes i dag, i stort set alle nybyggeri og tagrenoveringer.

Når man snakker undertag, så kan man dele det ind i to forskellige typer. Et fast undertag (krydsfiner plader eller OSB-Plader) og undertags duge (leveres typisk i ruller i 30-50 meter). Undertags duge er typisk billigere end de faste undertage. Man kan igen dele undertags dugene ind i to typer, diffusionstætte og diffusionsåbne undertage.

Et diffusionsåbent undertag er fremstillet af et vind og vandtæt materiale, der tillader vanddamp at passere igennem, men lukker af for væske. Det gør at fugt inde fra huset kan trænge ud gennem dugen, men at vand ikke kan komme ind. Diffusionstætte undertage anvendes sjældent, da de kræver ventilation i tagkonstruktionen. Ved diffusionsåbne undertage er det muligt at isolere helt op til undertags dugen. Læs mere i manualen til dit undertag.

Undertag ved betontagsten

Betontagsten kræver som udgangspunkt et undertag. Der er dog en undtagelse, nogen betontagsten er udstyret med en velcro belægning. Velcro belægningen gør at tagstenene slutter tæt sammen og derved er undertag ikke nødvendigt. Se monteringsvejledningen for dine betontagsten. Undertag til priser fra 18-30 kr. pr. kvadratmeter.

Læs mere om Betontagsten her.

Würth Undertag

Undertag ved Fibercement / Eternit

Bølgeeternittag kræver som udgangspunkt ikke undertag.

Undertag ved Ondulineplader

Ondulineplader vil ofte være monteret på legehuse, haveskure eller brændeskure, hvor man ikke vil gøre det store ud af det. Men Ondulineplader kan danne kondens og derfor vil et Diffusionsåbent undertag være en god investering, hvis man vil undgå dryp. Priser fra 18,00 kr. pr. kvadratmeter. En ekstra lille tilføjelse er at ondulineplader indeholder tjærerester og derfor kan du risikere at de også drypper ned med kondensen. Endnu en god grund til at lægge undertag under.

Undertag ved Stråtag

Stråtag kræver som udgangspunkt ikke undertag.
Læs mere om stråtag her.

Undertag ved Ståltagplader

Ståltage har ofte store flader der sikrer få samlinger. Men de kan stadig danne kondens, derfor er det anbefalelsesværdigt med et Diffusionsåbent undertag. Har du valgt en kondensfri stålplade, så skal der hverken undertag eller isolering under. Priser fra 18,00 kr. pr. kvadratmeter.

Undertag ved Skifertag

Hvad enten der er tale om Naturskiffertag eller Skifereternittag, så vil man anvende et undertag. Et Diffusionsåbent undertag, gør at man kan isolere op til undertaget. Priser fra 18,00 kr. pr. kvadratmeter.

Undertag ved Tagpap

Her vil man anvende et fast undertag, det kan eks. være OSB-plader, som er udstyret med fer og not, så de er nemme at sætte sammen, eller Tagkrydsfiner som ofte også vil være udstyret med fer og not. Læs mere om Tagpap her.

Undertag ved Tegltagsten

Her vil man anvende et let undertag. Ofte et Diffusionsåbent undertag, der gør isolering op til undertaget muligt. Undertaget sikrer at der ikke kommer f.eks. snefnug ned i tagkonstruktionen. Priser fra 18,00 kr. pr. kvadratmeter. Bor man udsat i nærheden af havet, kan et mere kraftigt undertag komme på tale. F.eks. Icopal FastSafe, som leveres med 20 års Totalgaranti.

Undertag ved Zinktag

Her vil man anvende et fast undertag, det kan f.eks. være OSB-plader eller Tagkrydsfiner begge dele er ofte udstyret med fer og not, som gør pladerne lette at samle.

Flere undertags typer kommer fra det tyske marked. På tysk hedder et undertag i øvrigt: “dachunterspannbahn”, hvis man oversætter det til dansk, så får vi noget i retning af tagdæknings underlag, hvilket et undertag i bund og grund er. Så det giver god mening. Læs mere om Zinktag her.

Hvad koster et nyt undertag?

Det afhænger af type, materiale og fabrikat, har set diffusionslukkede undertage til 77,10 kr. pr. kvadratmeter, mens diffusionsåbne undertage koster mellem 18,00 kr. og 35,25 kr. pr. kvadratmeter.

Indlægget indeholder reklame igennem affiliate links for:
Profilmetal.dk

DAFA Undertagsstrammere. 52 stk. DAFA Undertagsstrammere. 52 stk.
Pris:
722,50  
Læs mere »

Undertagsstrammere. Beregn: 1 kasse pr. rulle undertag. 52 stk. Undertagsstrammeres funktion er at sidde i spænd mellem lægter og undertag. Det modvirker, at undertaget kan blafre i vinden. Hvis du undlader at montere afstandsklodser, så kan du ri

DAFA Undertagsventil inkl. gitter DAFA Undertagsventil inkl. gitter
Pris:
73,75  
Læs mere »

Undertagsventil til undertag: Der monteres 1 stk. mellem hver spær. Se Monteringsvejledning. Ventilationsstudsen sikrer en god ventilation gennem undertaget! Husk at vende den rigtigt, jf. monteringsvejledningen, så der ikke kan rende vand igennem fra

Fodblik. 50-140x2000 mm. Fodblik. 50-140x2000 mm.
Pris:
142,19  
Læs mere »

Et Fodblik monteres ved tagets nederste kant, nr. 8 på billedet. Undertag kan afsluttes på fodblik. Fodblik går desuden under navnet tagfod. Vores fodblik er fremstillet i varmegalvaniseret stål, som så er coated i forskellige farver efter dit valg.

Folieflange til taghætte Folieflange til taghætte
Pris:
195,00  
Læs mere »

Folieflangen anvendes til at sikre tæt gennemføring i undertaget. Folieflangen kan monteres på alle typer undertag. Anvendes til 15x15 cm isorør.

Trykimp. Klemliste 25 x 50 x 4200 mm. Trykimp. Klemliste 25 x 50 x 4200 mm.
Pris:
45,69  
Læs mere »

Klemlister anvender du til fastgørelse af undertag. Enten direkte oven på spær eller som afstandsliste mellem eksisterende væg og ny facadebeklædning. OBS: Den angivne længde er vejledende, da vi nogle gange oplever, at vores træleverandør sender andre

Undertag Himalayan MD165 1,60x50 m. Diffusionsåbent Undertag Himalayan MD165 1,60x50 m. Diffusionsåbent
Pris:
1.488,75  
Læs mere »

Undertag Himalayan MD165 1,60x50 meter / Diffusionsåbent undertag 165 g. m2. Indeholder 80 m2 pr. rulle. Taghælding mindst 15 grader. Lag: 3 CE-Mærket: Ja Garanti: 10 år Beregning af tilbehør til 1 rulle undertag: Undertagsstrammere = 1

Undertagstape 60mm. 25 m. Undertagstape 60mm. 25 m.
Pris:
217,50  
Læs mere »

Undertagstape 60mm. 25 m. (Billede er vejledende) Anvendes til undertag. Kan desuden anvendes til lufttætte klæbninger af bl.a. gennemføringer og udbedringer af evt. mindre skader ved montering. Denne tape er IKKE dobbeltklæbende. Find montering

Annonce:

Skriv en kommentar