Betontagsten

Indeholder reklame via affiliate links for:

Jydsk Tagteknik, 10-4.dk og 3byggetilbud.dk

Betontagsten er ikke nogen ny opfindelse

Betontagsten har været på markedet i rigtig mange år. Man startede produktionen af betontagsten tilbage omkring 1850'erne, da manglen på lertegl var stor. Betontagsten kendes også under navnet cementtagsten, og det er da heller ikke løgn. For når sand, cement og vand blandes, er resultatet beton.

Betontagsten findes i mange forskellige farver, lige fra sort til teglrød og fra mat til blank. Betonstenene er gennemfarvet og holder rigtig mange år.

Fordele ved betontagsten

Fordelene ved Betontagsten er prisen, da de er billigere end lertegl. Desuden er de mere ensartede i overfladen end tilfældet er ved lertegl. Ulempen er helt klart vægten. Langt fra alle tagkonstruktioner er bygget til at bære de tunge betontegl. Det gælder specielt huse fra 60'erne og 70'erne hvor mange huse blev lavet med Eternit tag.

En ulempe ved betontagsten er at de har en ru overflad, det gør at de er et let bytte for f.eks. mos og alger. Specielt hvis træer hænger ind over huset. Det er dog ikke værre, end at man med jævne mellemrum, kan bestille en tagrensning, så er taget så godt som nyt igen.

I 2020 har IBF lanceret et nyt betontegl, der renser luften og forbedre miljøet. Hvordan kan det lade sig gøre? Jo, de almindelige tegl, får en overflade med titandioxid, som gør at sundhedsskadelige kvælstofoxid i luften indkapsles og nedbrydes ved hjælp af sollys. Når det regner, skylles de nedbrudte partiker væk.

Annonce:
Få et Gratis tagtjek og undgå dyre skader

Betontagsten

Der findes flere former for Cementtagsten. Afhængig af din smag er der både den almindelige tegltagsten's form, både som enkeltbue og dobbelt bue. Desuden er der falsteglstenen. Betontag benyttes meget i moderne boligbyggeri. Men da betontagsten er blandt de tunge tage, kræver det en tagkonstruktion der kan bære.

Betontagsten produceres bl.a. af:
Tyske Monier og Svenske Benders.

Hvorfor vente længere? Få dine Betontagsten leveret til døren.

Se udvalget hos 10-4.dk

Annonce:
Gør dit hus klar til salg med et rent og nymalet tag

Hvis du har Gør-Det-Selv evner kan du bestille dine Betontagsten online og få dem leveret til døren.
Bestil Betontagsten her (Reklamelink)

Som alternativ til Cementtagsten, findes selvfølgelig de “rigtige” originale ler-tegl. Det oprindelige ler-tegl har været produceret i flere tusind år. Hvis tagkonstruktionen ikke kan bære de tunge tage, kan man evt. kigge på et ståltag. Profilerede stålplader har været benyttet i mere end 50 år. Specielt er ståltag udbredt i vores naboland Sverige.

En ting der er afgørende når du kigger på tag, er tagets vægt. Kan husets konstruktion bære et tungt tag? Det leder os så til spørgsmåletm om, hvad Betontagsten vejer? Et tag med betontagsten vejer i omegnen af 38,5 kg. pr. kvadratmeter og fås med mellem 15 og 30 års garanti.

Hvad koster et nyt tag?

Et bud vil være mellem 500 og 1250 kr. pr. kvadratmeter, afhænger lidt af, hvad der er med i tilbuddet. Men hvorfor gætte? Det har aldrig været nemmere at få svar på det spørgsmål. Få et tilbud ganske uforpligtende og få 100% svar på dit spørgsmål.
Få 3 uforpligtende tilbud på Betontagsten her!

Integrerede solceller til din tagbelægning

Der er behov for at energioptimere i alle hjem. En af de måder hvorpå man kan energioptimere er ved at investere i solceller. Men klassiske solceller er ret tydlige på taget, derfor kan man overveje integrerede solceller i stedet.

Integrerede solceller findes i form af f.eks. Tesla Solar Roof eller på Klik-fals tage i stål. Nu er en ny variant landet fra IBF. De integrerede solceller passer perfekt til IBF Funkis Tagsten og giver en næsten usynlig overgang mellem solcellerne og tagstenene.

Er du allerede ejer af et tag med Funkis Tagsten fra IBF, kan solcellerne måske eftermonteres. Men monterer du et nyt tag, så giver det god mening at medregne solceller i konstruktionen. Da solceller er med til at nedbringe el-regningen, hvilket er ret aktuelt lige nu. Læs mere om IBF Funkis her.

Kondens dryp fra betontagsten

Har du oplevet dryp fra dine betontagsten? Så har du formentlig et tag uden undertag. Dine tagsten kan selvfølgelig også være utætte. Men mange har oplevet dryp fra deres ellers tætte betontagsten. Problemet skyldes 3 ting. Vejret kan give kondens i vinterperioden, understrøgne betontagsten og manglende ventilation.

Temperaturen går lidt op og ned i vintermånederne, lige fra vådt til varmere og så til koldt, måske endda sne. Understrøgne betontagsten har ikke noget undertag, så hvis kondens opstår, vil kondensen dryppe ned i det underliggende, typisk isolering og træværk. Din taghældning er formentlig mellem 20 og 30 grader og dit tag er lavet i 70'erne eller 80'erne.

Hvis ventilation ikke virker, så er et nyt tag løsningen. Hverken vejr eller understrygning kan du gøre noget ved. Løsningen er derfor et nyt tag med undertag eller evt. Danflock® (Betontagsten fra BMI (Tidl. Monier), der ikke kræver undertag).

Før nævnte BMI har skrevet en hel artikel om emnet, som du kan læse her:
Hvorfor drypper det fra undersiden af mine tagsten?

Gør det selv?

Betontagsten er sådan en “nem” tagsten, hvis du har et almindeligt gennemsnitligt længehus, med to tagsider, uden yderligere udfordringer. Det er et tag som du sammen med vennerne, hvis de har mod på det, sagtens kan montere over et par uger. Men er hænderne skruet forkert på og er i alle kontoruddannet, ja så bør i involvere jer med en håndværker.

Betontagsten skal nemlig lægges korrekt og lige. Lægterne skal lægges korrekt og lige, med rigtig lægteafstand. Ofte skal der undertag under betontagsten og her skal man også vælge en fornuftig kvalitet! Taget holder nemlig ikke længere en undertaget! Og køber du den billigste banevare, ja så holder dit tag måske kun 10 år.

Der findes flere typer af betontagsten

Betontagsten findes i flere varianter og farver.

IBF Dobbelt-s

IBF - Dobbelt-s Sort

Denne tagsten er formet som et S og har en stilren lav bølge. For at sikre farveholdbarheden er den fremstillet i gennemfarvet beton. IBF tagsten priser findes her: Læs mere her.

IBF Vinge Økonomi

IBF - Vinge Øko Sort

Denne tagsten er en videreudvikling af den traditionelle vingetegl, med en større flade er den hurtigere at lægge og det giver også færre samlinger. Læs mere her.

Der kan nemt opstå mange spørgsmål, når det handler om nyt Betontegl tag. Monier har samlet de 10 mest stillede spørgsmål, find svarene her!

Historie

B&C 30 Ergo – En lettere nyhed fra Monier (14. marts 2018)

Du kender allerede B&C 25, der er et letvægts betontegl. Nu kommer B&C 30 Ergo, der som B&C 25 også er en lettere betontagsten, dog ikke helt så let som B&C 25, man kan kalde det en lettere mellemvare.

B&C 30 Ergo er nede på 30 kg. pr. m2, det er 10 kg. lettere end den traditionelle betontagsten. og 5 kg. mere end B&C 25.

Samme udsende, samme form, samme mål som almindelige B&C betontagsten, blot lettere. Her har Monier tænkt på håndværkernes arbejdsmiljø. 10 kg. betyder noget, hvis man monterer 200 m2 tag, sparer håndværkene 2 tons, det er godt for kroppen. Det bliver til mange sparede kilo, hvis man lægger tag, et helt arbejdsliv.

Der er ingen grund til ekstra forsigtighed, på trods af den lavere vægt, er der stadig tale om en kraftig og holdbar betontagsten, fuldt på højde med den velkendte B&C kvalitet.

B&C 30 Ergo

B&C 25 – En let nyhed fra Monier (29. november 2017)

Monier har i 2016 udviklet en ny betontagsten, der skaber nye muligheder for tagrenovering og skåner håndværkerens ryg. Navnet på denne produkt nyhed er B&C 25. Betontagstenen er hele 40% lettere end de traditionelle betontagsten, men ifølge Monier 100% lige så holdbar, grundet tagstenens Aerlox teknologi. Det bliver spændende at se om denne betontagsten på sigt, vil overtage markedet for betontagsten, da vægten helt klart må være afgørende for håndværkernes arbejde i det daglige.

Med 40% letter tagsten, holder håndværkeren måske 40% længere. Den nye B&C Betontagsten vejr kun 25 kg pr. m².

I starten var B&C 25 kun tilgængelig i Sort, men nu er den også landet i koralrød. Så nu er der to valgmuligheder. Ser vi rundt på de danske tage, så er rød og sort helt klart det mest brugte, så med den udvidelse, så dækker Monier de flestes behov.

B&C Danflock fejrer 30 års jubilæum (20. februar 2017)

I disse dage er det over 30 års siden B&C Danflock blev sat i produktion. Hvad er en B&C Danflock? B&C Danflock er en betontagsten magen til B&C som ligger på mange tage over det danske land. Men i modsætning til sin forgænger, så er B&C Danflock udstyret med det man kalder velcro i daglig tale på bagsiden. På den måde “limes” tagstenene sammen, så fyg sne, vand og andet skidt, ikke kan trænge ind igennem samlingerne. Fordelen ved B&C Danflock er at man ikke behøver undertag, i modsætning til det almindelige B&C betontegl.

Til gengæld så koster B&C Danflock ifølge vores prisanalyse ca. 2,3 gange mere end B&C betontegl. Hvis man tager udgangspunkt i de priser vi fandt og et tag på 200 m2, så er prisforskellen på 14.400 kr. hvis du kan etablere et undertag til den pris, det burde være muligt. Så er B&C Danflock prisen ikke så god. Men hvis du ikke kan etablere et undertag for 14.400 kr. eller blot vil springe over hvor gæret er lavest, så er B&C Danflock en nem løsning.

Efter 30 år, så er B&C Danflock stadig fuldt funktionel, vejr og vind vil dog have slidt lidt på teglene, så de ikke ser ud som nye mere.

Annonce:
Overvejer du et nyt tag?